8 червня 2015 року сталася пожежа на нафтобазі групи компаній «БРСМ-Нафта» у смт. Глеваха Васильківського району Київської області. Загинуло шестеро людей і чотирнадцять потрапили в лікарню з опіками й отруєнням. Дана трагедія була широко висвітлена в засобах масової інформації.

У результаті прямого згоряння 20 тис. нафтопродуктів була завдана шкода не лише державі, а ще й здоров’ю людей та призвела до людської смерті. Слідчі вирішили встановити шкоду виключно державі і не визнавати потерпілими осіб, що загинули в результаті пожежі. Для цього у квітні справу розділили на дві: в одній потерпілими виступають родини співробітників нафтобази, а обвинуваченими — четверо керівників нафтобази. У другій справі, виділеній в окреме провадження, потерпілими виступають постраждалі рятувальники і їхні родини, а обвинуваченими керівництво ДСНС. Це зроблено з метою відгородити БРСМ від відповідальності й виплат компенсацій постраждалим пожежникам, відсторонити потерпілих від справи й уникнути компенсації шкоди родинам загиблих і травмованих рятувальників, а також з метою врятувати керівництво бази від покарання.
Завтра, 14 листопада,  об 11. 00 год. відбудеться судове засідання Васильківського міського суду Київської області (м. Васильків, вул. Шевченка, 8). Просимо родичів потерпілих та небайдужих громадян прибути до суду та підтримати на судовому засіданні тих, кого не визнали потерпілими.