Святково прикрашена зала із сонячним усміхом та яскравими барвами квітів із перших миттєвостей захоплювала усіх шанувальників, хто з нетерпінням чекав початку творчого концерту, і мимоволі налаштовувала на радість стрічання із музикою й словом, які майстерно і талановито, щиро і натхненно вплели за 2 роки у своє мистецьке перевесло чарівні дівчата із квартету «Інтермецо».

Рясно заквітчаною «Веснянкою» гурт одразу засвітив чарівне сяєво у душах глядачів, а вони із задоволенням поринули у світ мелодії, поцілованих поезією, який довершено і філігранно дарували Дарʼя Лотоцька, Дарʼя Димитрюк, Дарія Білоконь і Ксенія Малджан.

«Квітуй у пісні й добрих справах, чарівна молодість моя!» – саме такою назвою було об’єднано 17 пісень, які дівчата дарували своїм рідним і близьким, наставникам і друзям, землякам і владі міста, закладам освіти і творчості, водночас присвятивши цей своєрідний творчий звіт Дню молоді. «Дорога в молодість, мов до криниці, Це неповторний, щедрий долі дар. Черпай снагу з цілющої скарбниці і не втрачай довіку юних чар!» – лірично опоетизувавши початок літньої зустрічі, ведуча, головний спеціаліст відділу культури, Аліна Кирилюк душевно і проникливо вела усіх стежинами молитов і хвилюючих зізнань батькам, ділилася українським болем і принадною красою прабатьківських скарбів, збагачувала щемом юначого романтизму і допомагала збагнути яскраві струни сучасних ритмів. І щоразу знаходила щирі слова вдячності від імені наших зоряних вокалісток усім, хто колись помітив їхній дитячий хист і подарував надію, підтримував і плекав талант, вірив і тішився успіхам, – тож тонким мереживом любові творилося пісенне полотно, а в залі щоразу звучали десятки імен найдорожчих, шанованих, відданих долі цього квартету людей, як і тих, хто радо допомагав долати конкурсні сходинки і набувати краси, досвіду й успіху.

А між тим у залі лунали щирі і щедрі оплески глядачів, котрих зворушила і дівоча врода, і до душі підібраний репертуар, і виконавська майстерність, і вдячне ставлення до слухачів, і помітна скромність визнаних уже солісток. Разом із тим наші неймовірно яскраві 3D i K – шанувальники творчості квартету уже давно знають, що так юні красуні зашифрували свої імена: три Даші і Ксюша – із кожним виходом на сцену, чи то сольним, чи колективним, демонстрували все нові й нові грані свого таланту, який майстерно колись почали обрамляти за допомогою батьків їхні перші наставники – Наталія Петрівна Власюк, Тетяна Петрівна Данилюк, Олена Анатоліївна Скутельник, Сергій Васильович Кримняк, Олена Павлівна Крайчак та Галина Терентіївна Мельник, а вже згодом уміло згуртував у яскравий потік голосів Михайло Васильович Рожко, додаючи своїми професійними порадами нових фарб і відтінків цьому квартету. Співочому тандему завдячую і я, адже свого часу М. В. Рожко відчув музикою глибину трагічного сьогодення українського народу, що народилося у мене «Горобиним болем», а дівчата передали його кожною струною, презентувавши однойменний кліп – спільну роботу із професіоналами ТОВ «Реал ТБ» новодністровським АТОвцям.

Із приємністю аплодували глядачі квартету «Інтермецо», коли ведуча згадувала про їхню мистецьку подорож до Словаччини у складі делегації нашого міста у рамках «Днів України», подарувавши сусідам і всім гостям форуму можливість насолодитися щедротним перевеслом їхніх голосів та милозвучністю українських пісень.

Вдивлялися всі ми у цих вродливих дівчат, котрим так личили їх червоні вишукані сукні, і мимоволі згадували, як на цій же сцені, вони, малі і спочатку несміливі, а згодом цікаві й оригінальні, дивували щороку журі й шанувальників традиційного із 1999 року фестивалю-конкурсу «Пісенний струм», із сольними виступами все впевненіше неодноразово перемагаючи і навіть здобуваючи Гран-прі, як це вдалося у 2015 році Дарії Білоконь. А за результатами минулорічного, 18-го цього творчого змагання, таку ж найвищу відзнаку серед 70-ти учасників виборов уже і вокальний квартет «Інтермецо». Тому й линула пісенним сувеніром вдячність талановитих дівчат новодністровським гідроенергетикам, котрі запровадили конкурс і направду виколисали й виплекали соєю енергією й пісенним струмом їхні обдарування, що зігрівають душу і прикрашають будь-які міські урочистості й свята, мов витончені родзинки.

Тож наші талановиті красуні у творчому тандемі з ведучою Аліною Кирилюк упродовж концертної програми не забули обдарувати музичними сувенірами зі співочої скарбниці «Інтермецо» і щирими побажаннями нікого – кожна душа знайшла у цих двох годинах і насолоду, і відраду, і наснагу, і віру! Тому ще так багато теплих слів лилось свіжим ручаєм любові від секретаря Новодністровської міської ради Наталі Кримняк, начальника відділу гуманітарної політики Людмили Пастушок, начальника відділу культури Альони Присакар, їхнього керівника Михайла Рожка та директора Будинку дитячої творчості, де творчо зростали ці чарівні гуртківці, Наталії Глушко; щирої когорти новодністровських енергетиків, котрі щоразу радо вітали талановитих вокалісток на «Пісенному струмі», – голови Чернівецької ОППЕ Марії Омельчишиної, члена журі конкурсу, начальника ВКБ Дністровської ГЕС Сергія Білави та голови профспілки Дністровської ГАЕС Людмили Маниляк. І на згадку про усі ці поздоровлення у дівчат зоставались подаровані сувеніри. Я ж, висловила своє захоплення мистецькими барвами квартету поетичною присвято, сподіваючись, що вона отримає музичні крила і стане своєрідною візитівкою колективу, навіть, незважаючи на те, що яскраві 3D i K обрали кожна свою стежинку у подальшому навчанні.

Злітає пісня усміхом краси,

Крещендо заплітається у скерцо,

Виблискує, мов крапелька роси,

На струнах незрівнянне «Intermezzo»!

Глибока і напружено стрімка,

Яскрава і розкішна, мов намисто, –

То пісня від 3 D іще і Ка

Гойдається на сонці межи листу.

Натхненно поряд музика звучить,

Даруючи у пісні насолоду,

І нотами мережиться блакить,

Вдивляючись в дівочу диво-вроду.

В барвистім перевеслі голосів

Квітчаються мелодії любові

І музику, пишаючись в красі,

Вплітає «Intermezzo» в кожнім слові!

Пісенним усміхом краси насолоджувалась Інна ГОНЧАР

19488830_458787251164801_2419091656181921365_o

DSC02254

DSC02325

DSC02328

DSC02348

DSC02426

DSC02475

DSC02490

IMG_5391-768x512

IMG_5483-768x512