В мальовничому куточку смт Скали-Подільської розташований дитячий комплекс оздоровлення та відпочинку «Збруч». Вже не одне літо стіни цього закладу приймають дітей з різних куточків України. Директор комплексу – Лихо Марія Степанівна  – завжди турбується за комфортний відпочинок гостей закладу та бере участь у всеможливих тендерах для якісного забезпечення всіх потреб «Збруча».

Цього року перша зміна охопила 160 дітей з різних районів Тернопільської області, для яких організовано п’ятиразове харчування. Працівники кухні завжди смачно готують для відпочиваючих.
На належнму рівні здійснюється й виховна робота комплексу. Відповідає за її організацію старший інструктор – Стефина Валентина Григорівна. Щодня відбуваються масові заходи. Діти дуже полюбляють конкурси – «Місіс та Містер Збруч». Традиційним вже стало проведення конкурсу «А я просто українка» та «А я просто українець». Кожен заїзд багатий талантами, які вожаті вміло відкривають організовуючи святкові концерти до Дня молоді, Дня Конституції та ін.
Співпрацює заклад з місцевими митцями. Наприклад, в червні цього року стартувала акція: «Україна моя вишивана» Мета акції: об’єднати різні спільноти України для духовного процвітання Батьківщини у любові до спільного генетичного коду нації української вишиванки. Організатори акції – Ірина Харатін та Тетяна Дяківнич. До акції вже долучилися діти Тернопільщини та Київщини, які відпочивали у «Збручі».
З дітьми вже не один рік працюють студенти Чортківського гуманітарно-педагогічного коледжу імені Олександра Барвiнського, які вміло застосовують набуті знання в закладі на літній практиці.
Організовуються для відпочиваючих цікаві та змістовні екскурсії по стежках історичного Скала-Подільського парку. Тут діти ознайомлюються з флорою та фауною парку. Кидаються в очі дерева-велетні, яким понад 300 років. Є також й виїздні екскурсії до м. Кам’янця-Подільського, с. Торське та інших куточків України.

Олеся Москавлюк

Відгук-подяка студентів-практикантів Чортківського гуманітарно-педагогічного коледжу першої табірної зміни.

Ми, студенти Чорткiвського гуманiтарно-педагогiчного коледжу імені Олександра Барвiнського проходимо свою педагогiчну практику в лiтньому оздоровчому таборi Д30таВ «3бруч», у якому ми здобуваємо неоцiнений досвiд роботи з дiтьми. Нам дуже пощастило з працiвниками цього закладу. Велику подяку складаємо директору табору – Лихо Mapiї Степанiвнi, старшому iнструктору – Стефинi Валентинi Григорiвнi, а також інструкторам Чепесюку Iгорю Петровичу, Денисову Михайлу Васильовичу та Томашевському Андрiю Анатолiйовичу, якi завжди допомагають нам у педагогічній роботі.
Пiд час практики ми всі здружилися з дiтьми та полюбили їx. Це давало нам натхнення до створення чогось нового, цiкавого у роботi. Ми провели багато рiзноманiтних творчих заходiв, якими нашi вихованцi були задоволенi. Кожен день наповнений радiсними моментами i позитивними емоцiями. Хоч iнодi було важко, але ми знаходили підхід до кожного і долали труднощі разом.
Ми з усмiшкою згадуємо, як вперше вступили на порiг табору, як хвилювалися перед першою зустріччю з дітьми, але зараз з сльозами на очах ми їдемо додому, сумуючи за дітьми, які стали для нас вже рiдними.
Збруч – це мiсце де найкращi умови, найвеселiшi дискотеки, найпривiтнiший персонал, найсмачнiша їжа i найкращi вожатi: Петричко Петро Iванович, Бiлецька Христина Вікторівна, Грицуляк Володимир Iгорович, Костишин Андрiй Iгорович, Жовтюк Тетяна Михайлiвна, Maцькiв Марiя Володимирiвна, Корчинський Руслан Олегович, Матієк Марiя Мирославiвна.
Дякуємо за здобутий досвiд роботи з дiтьми!

IMG_6978

IMG_6979

IMG_6982

IMG_6992

IMG_6996

IMG_6998