Саме таку яскраву назву має Міжнародний фестиваль-конкурс культури та мистецтв, що зібрав 21–23 квітня у Палаці культури ім. Гната Хоткевича міста Львова суцвіття молодості, обдарування і краси.

Його організатором виступила ВГО «Європейська фестивально-концертна молодіжна ліга» за підтримки та участі Міністерства освіти та науки України, тамтешнього Департаменту культури і продюсерського Центру та студії звукозапису Заслуженого артиста естрадного мистецтва України Ігоря Нетлюха «DS SOUND».

Свій творчий потенціал демонстрували діти із одинадцяти областей України (загалом – 300 конкурсантів у різних номінаціях. Серед них і зокрема 28 – у 2-ій віковій категорії в номінації «Естрадний вокал» – свою яскраву сторінку у цьогорічному творчому змаганні вписала наша талановита й знана вже далеко за межами Новодністровська й Буковини, переможець численних конкурсів і фестивалів Ірина Понєтайкіна з Новодністровська, яку підготувала керівник Тетяна Данилюк.

Перший виступ талановитої вокалістки із піснею «Голосом душі» (на вірші Т. Данилюк та І. Гончар) почав вражати поважне журі просто таки із перших миттєвостей: болюча тема українського сьогодення, проникливий голос дівчини, чуттєве виконання змусили суддів помітно зосередитись не просто на конкурсному номері, а драматичній історії рідної землі, що мимоволі промайнула в уяві кожного, особливо у до болю гіркому для усіх нас фрагменті «Плине кача…», що так вдало доповнював композиційну канву пісні, здійснену керівником Ірини. Тож у результаті всі без винятку члені журі висловили свої враження найвищими оцінками – десятками, що дозволило дівчині вийти на І місце! Виконання другої, уже відомої, пісні Адель «Hello» теж отримало визнання, і лише кілька дев’яток вивело конкурсантку на ІІ позицію. Отже за результатами «Зіркового грамофону талантів–2017» Іринка Понєтайкіна укотре довела, що вона – зоряна наша квіточка, адже куди б не приїхала, поусюди завойовує призові місця! Тепер у творчій скарбничці вокалісти – іще один диплом за ІІ місце та пам’ятна статуетка, а ще – сертифікат на 50 євро для поїздки на подальші Міжнародні фестивалі-конкурси мистецтв від продюсерського центру «DS SOUND» у Болгарію, місто Кітен. І, звичайно ж, море позитивних і незабутніх вражень від неймовірного львівського дотику старовини й ошатності, української самобутності й насолоди вечірньою унікальністю міста Лева. І це – найдивовижніший подарунок до Дня народження, який влаштували донечці передусім батьки Світлана і Андрій, а згодом додала і сама іменинниця та один із членів журі – Пен Лю з Китаю, адже вручення нагород на Гала-концерті відбувалось саме у Іринчин день!

Крім цього, нашій зірочці вдалося зворушити «Голосом душі» і городян: український біль від Ірини Понєтайкіної линув до львів’ян та гостей міста на одній із центральних площ завдяки тамтешнім волонтерам, котрі влаштували збір коштів для наших захисників.

…Обійми древнього Львова, що зачаровує з першого погляду, – кожна вуличка наповнена стародавнім шармом, ароматами кави, духом романтики і архітектурною довершеністю… Саме серед цієї неповторності цікавої історії та інтригуючих загадкових легенд культурної столиці України родина Понєтайкіних натрапила на продавчиню старовини, яка запропонувала дещо зазирнути в очі своєї долі. І ось мама Світлана наздогад волею свого серця витягнула із такого собі «чарівного барабану» листочок, зміст якого вразив і змусив затамувати подих: «Часом найзвичайніші люди роблять те, чого ніхто не може навіть і уявити!» От воно, місто, яке «охороняють» кам’яні благородні леви, змусило повірити у мрію, бо загадковості Львова не має меж! Мама Світлана із самого дитинства плекала природній дар донечки і щоразу вишукувала все нові й нові конкурси та влаштовувала цікаві й незабутні поїздки різними містами України.

Подібний диплом фестивалю дівчина із вдячністю передала і своєму майстерному й неординарному наставнику – Тетяні Данилюк. Тож ми щиро радіємо за нові успіхи Іринки, як і їх творчого тандему, і сподіваємось на нові перлини у мистецькій скарбничці талановитої новодністровчанки.

Інна ГОНЧАР

DSC_5503

DSC_5763