Уже кілька років на території Бережанського району успішно веде свою діяльність ТОВ «Захід-Агро МХП» (структурний підрозділ – Модуль № 2).

Банк землі товариства досить солідний: в оренді – 5 999 га, в обробітку – 5 186 га. Також є площі, які планують додати в обробіток. Кількість працівників Модуля № 2, офіс якого знаходиться на території Саранчуківської ОТГ, складає 63 особи.
Як розповів керівник філії Віктор Корягін, на Бережанщині товариство вирощує такі культури: пшеницю озиму, ріпак озимий, кукурудзу на зерно, соняшник, сою, ярий ріпак. Урожайність непогана, хоча терпляче працюють над тим, щоби була вищою. Десятки місцевих сільських людей завдяки ТОВ «Захід-Агро МХП» одержали роботу, середня заробітна плата – більше 10 000 гривень.
Керівником Модуля № 2 пан Віктор працює не так давно. Хоч і не місцевий (народився на Хмельниччині), та вже встиг звикнути й полюбити землю і людей Бережанського краю. Віктор Корягін вважає, що майбутнє аграрної галузі – за новими технологіями. Свою дільницю насамперед прагне модернізувати, впровадити інноваційні проекти, зробити аграрну частину максимально технологічною. Cьогодні проводить ремонти в офісних приміщеннях, намагається якомога швидше добудувати їдальню, технічні приміщення для працівників. Головними принципами в роботі вважає чесність, єдність і підтримку в колективі. А ще –веде плідну співпрацю з сільськими громадами, орендодавцями. За його словами, ТОВ «Захід-Агро МХП», що входить до Агроіндустріального холдингу МХП, демонструє кращі зразки партнерства великого бізнесу і сприяє розвитку західного регіону України. Задуми професіоналів підприємства підтверджені справами, що вкотре засвідчує його надійність у співпраці з громадами. У цьому переконані й земельні спеціалісти Галина Білан і Назар Колісник.
Внесок товариства у розвиток соціальної інфраструктури й на потреби благодійності місцевих громад немалий ¬– допомагають школам, дитсадкам, ФАПам, клубам, релігійним громадам, підтримують інфраструктуру, грантові проекти сільських громад.ТОВ «Захід-Агро МХП» завжди відкрите до співпраці над втіленням нових ініціатив задля блага краян.
Переконатись у цьому можна, поспілкувавшись із самими орендодавцями, представниками місцевих установ, організацій. У Літятині, приміром, за словами сільського голови Івана Олексюка, товариству довірили 280 паїв. І не пожаліли. Позаминулого й минулого року виділили 65 тис. грн на ремонт місцевої церкви Святого Димитрія, за 20 тис. грн придбали дзвін, що особливо радує парафіян і настоятеля храму отця Олега Драгана. Товариство організовувало святкування Дня захисту дітей, фінансово долучилося до Дня святого Миколая та інших заходів.
У Рибниках Саранчуківської ОТГ, наприклад, де орендують 178 га землі, допомогли з ремонтами фельдшерського пункту (на 16 тис. грн). Тепер медична сестра Олена Лотоцька задоволена і щаслива, адже працює в затишному теплому кабінеті, куди й місцевим приходити приємно.
На території Нараївської сільради, як розповів сільський голова Євген Здебський, ТОВ «Захід-Агро МХП» орендує 560 га. Бюджет сільради завдяки цьому поповнився на більш як 100 тис. грн на рік. Щороку збільшується орендна плата, тож люди не нарікають. Особливо раді в місцевій школі, де товариство долучилося до харчування школярів, ремонту класу першокласників. Про це радо розповіла директор школи Ольга Сімора. А ще жителі с. Нараїв мріють про нові спортивні споруди, майданчики, і без допомоги товариства, мабуть, їм не обійтися. Адже воно, без перебільшення, є і вагомим джерелом наповнення місцевих бюджетів, і надійним соціальним партнером для місцевих громад.

Тетяна Бідзіля.

.

DSCN5631

DSCN5636

DSCN5623

DSCN5644

DSCN5646