11 квітня у Чортківському державному медичному коледжі народний майстер, методист Будинку юнацтва і дитячої творчості м. Заліщики Ігор Боднар провів майстер-клас із писанкарства.

Навчання мистецтву розпису писанок щорічно відбувається за сприянням директора Любомира Степановича Білика та організовується кураторами студентських груп напередодні Великодніх свят.
Ігор Романович уже вдруге завітав у наш заклад. Роботи умільця є у приватних колекціях у Польщі, Австрії, Італії, Німеччині, Канаді і в музеї “Писанки” в Коломиї Івано-Франківської області. Коли ми дивимося на його витвори, то перед нами постає щедрий світ любові, мудрості і фантазії.
Викладачі та студенти ознайомилися з особливостями найдавнішого виду розпису, дізналися про зміст закодованих символів та змогли практично закріпити здобуті знання, розписавши власноруч писанки. Кожен учасник майстер-класу отримав власне творіння – писанку – і щиро вірив, що вона принесе взаєморозуміння, щедрість, чистоту почуттів, здоров`я і благополуччя.
Мудрі представники старшого покоління кажуть: «У світі доти існуватиме любов, доки люди писатимуть писанки».«Негарних писанок не буває!». І всі учасники майстер-класу переконалися в цьому, коли на останньому етапі майстер-класу почали знімати віск, і під вогнем свічок розквітли різнобарвні орнаменти на їхніх писанках.
«Ab ovo» («все починається з яйця») – глибокодумно говорили стародавні римляни. «Христос воскрес!» – казали наші предки. «Христос воскрес – воскресне Україна!» – з надією промовляємо ми та наші сучасники.