Людина, крім своєї свідомості, має також дуже таємничу й приховану субстанцію – підсвідомість.

Вона працює постійно, навіть тоді, коли тіло виконує інші легші завдання, або відпочиває чи людина спить. Підсвідомість завжди перебуває у своїх кращих проявах. Роблячи свідомі запити до неї, можна поліпшити свою мотивацію; допомогти собі стати щасливішими; збільшити наше емоційне сприйняття. Недарма Томас Едісон зауважив: «Ніколи не лягайте спати без запиту до вашої підсвідомості…». Помітити поліпшення можна вже менше, ніж через місяць. Існують три позиції для відправлення запиту підсвідомості.
Так, наприклад, перед тим, як вимкнути світло, треба заплющити очі і подумати про своє бажання одну хвилину. Це може бути що завгодно. Однак треба почати з малого. Уявляти дві хвилини, що вже досягли бажаного. Ми повинні чітко себе візуалізувати в конкретній ситуації. Витрачаємо ще дві хвилини, щоб уявити собі відчуття і почуття під час виконання нашого бажання. Незалежно від того, чого ми хочемо досягти, уявляємо, що вже цього досягли і переживаємо всередині себе цю емоцію. Поринаймо в це почуття повністю, і тільки потім ідімо спати, і нехай наша підсвідомість виконує решту роботи.
Підсвідомість не тільки контролює пам’ять, вона відповідає за всі фізіологічні процеси в організмі, вона може відповісти на всі питання і вирішити всі проблеми. Як цей процес відбувається, не скаже ніхто. На життя людини впливає лише на 7% свідомість і на 93% підсвідомість, або, як її ще називають, несвідоме.
Працювати з підсвідомістю дуже легко. Вселивши в неї потрібну інформацію, ми отримуємо результат. Треба періодично робити собі навіювання. Особливо несвідоме сприйнятливе перед сном, коли не турбують сторонні думки. Робити навіювання треба по 5 хвилин перед відходом до сну й після пробудження. Результати не змусять себе довго чекати.
Отже, людина дійсно може себе зліпити за своїми критеріями, а також за допомогою підсвідомості можна отримувати відповіді на питання.

Зиновій Бичко, журналіст