У 4 (48) числі 2019 р. «Золотої пекторалі» у рубриці «Молоде вино» опубліковані твори молодих авторів, які стали переможцями конкурсу студентської поезії, що відбувся у Тернопільському національному педагогічному університеті імені Володимира Гнатюка 23 квітня 2019 року – у  Всесвітній день книги і день поезії, приурочені до знакової й символічної дати – дня народження й дня смерті великого Британського митця Вільяма Шекспіра.

Усі учасники були відзначені призами, але головною нагородою для них стала можливість оприлюднити свої поезії у мистецько-культурологічному часописі «Золота пектораль», який на сьогодні є чи не найбільш знаковим мистецьким виданням з гуманітаристики в Україні.

10 листопада о 12:30 на факультеті філології і журналістики Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка відбуватимуться авторські читання поезій переможців поетичного конкурсу, які були опубліковані в журналі «ЗОЛОТА ПЕКТОРАЛЬ», та презентація цього числа журналу.

Запрошуємо усіх шанувальників сучасної української поезії долучитися до поетичного дійства за посиланням: https://meet.google.com/weo-ttxo-shp