Усі наші тлумачні словники, на мій погляд, задкують щодо Святого Письма в аспекті тлумачення слова та відповідно його правди.

Маєстат мовної одиниці – СЛОВО в Біблії фіксується близько 2000 разів. Семантична парадигма цього слова відображає у текстах усі нюанси та різновиди.
Слово МИР на сторінках Святого письма трапляється 307 раз. Для людського життя й діяльності мир, безперечно, є неоцінненим фактором. Під правлінням Ісуса Христа на землі «пануватиме мир, аж поки світитиме місяць», тобто вічно (Псалом 72:7). Три головні християнські чесноти питомо відчутні в космічному просторі Біблії: Віра – 280, Надія – 142, Любов – 186. Ці поняття виражають чіткі значеннєві маркери: у посланні Євреям 11:1 сказано: «А віра – то підстава сподіваного, доказ небаченого». Імовірно, жодна інша складова християнського життя не є важливішою за віру. Ми не можемо її купити, продати або поділитися з кимось. «Надійтеся завжди на Господа, бо Господь Бог є тверди­ня вічная» (Іс. 26, 4) – так говорить про надію найбільший із усіх пророків Ізраїлю Ісая. “Любов – довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить. Любов ніколи не переминає – такі пристрасні слова читаємо в першому посланні апостола Павла до Корінтян (13:4-14:5). До позитивних світосприймань можемо навести лексеми: добро – 318, милосердя – 163, радість – 176.
Отже, у Святому письмі ми насолоджуємося духовно, гартуємося та стаємо нездоланними християнами. Адже людина є людиною настільки, наскільки в ній присутній Бог.
Авраам Лінкольн залишив направду істинні та безсмертні думки: «Я впевнений, що Біблія є найкращим подарунком, яким Бог коли-небудь наділив людину. Усе найкраще від Спасителя світу передається нам через цю книгу.»

Зиновій Бичко, НСЖУ