З приємністю повідомляємо, що побачили світ нові довгоочікувані номери журналу «Золота Пектораль». Паперові їх примірники вже зовсім скоро будуть розіслані тим авторам, чия творчість увійшла до видання. З електронною версією можна ознайомитися у нас на сайті. У наступних номерах часопису незабаром з’являться прізвища інших талановитих авторів. Друзі, колеги, побратими, вибачте і зрозумійте, що усіх нараз – скопом, надрукувати навіть у такому об’ємному журналі, як наш, немає спромоги…

Що стосується історії видання, то вона авторському колективу загальновідома. Журнал «Золота Пектораль» вже існує 11-й рік, сайт з такою ж назвою постав значно пізніше. Цього року у Чорткові запрацювало і видавництво «Золота Пектораль», яке вже видало книги Маріанни Кіяновської, Євгена Барана, Ігоря Павлюка, Василя Кузана, Петра Дараманчука, Романа Левандовского та ін..
Була до минулого року і книгарня (про це вже писалося у ЗМІ не раз), але Чорківський міський голова вирішив її у нас “відібрати” – закрити. Нехай це проблемне питання буде тільки на його совісті. Але з Божою допомогою ми пережили низку фінансових проблем та, дуже надіємось, що все витерпимо і журнал буде виходити відтепер регулярно.
Живемо у країні кривих дзеркал – дим часом і коромисла перевертає. Але ніхто з нас насправді не знає усіх Божих задумів і планів. Та, мабуть, не будемо говорити про те сумовиння, що кожному творчому українцю душу без кінця і краю нині терзає… «Золота Пектораль» самотужки бореться з фінансовими труднощами. Завдання перед нами стоїть єдине – втриматись у ці складні часи на плаву. Себто, будь-якою ціною вижити, хочеться вірити, до кращих часів.

Журнал «Золота Пектораль» №1 (41) за 2018 рік подає

АКТУАЛЬНЕ ІНТЕРВ’Ю з Василем Кузаном, ПРОЗУ Василя Слапчука, Наталки Поклад, Ігоря Павлюка, Галини Максимів, Уляни Мудь, Анатолія Ненцінського, ПОЕЗІЮ Маріанни Кіяновської, Василя Кузана, Сергія Пантюка, Богдана Чепурка, Миколи Корнищана, Олексія Маслова, Івана Редчиця, Надії Позняк, Ольги Атаманчук, Вікторії Абу Кадум, Миколи Тимчака. У рубриці ДЕБЮТ – вірші Галини Гнатюк, Богдана Раппа. В ГОСТЯХ У “ПЕКТОРАЛІ” – Віктор Палинський. У рубриці З ПЕРЕКЛАДІВ – Леонід Белов, кримськотатарська поезія. ЕСЕЇСТИКУпрезентує Володимир Єшкілєв, Богдан Чепурко, Ігор Фарина. СПАДЩИНА – Валентин Усов, Олег Смоляк.  У КРИТИЦІ – Жанна Юзва, Петро Сорока. Рубрика МИСТЕЦТВО містить розповідь Володимира Дмитрика про духовний храм Михайла Андрійчука.

2018