Через тиждень після вручення премії, що носить ім’я видатного перекладача-арабіста й сходознавця Романа Гамади, напередодні Дня української писемності та мови, літератори Львівської письменницької організації провели зустріч із земляками уславленого колеги. Властиво, вона так і називалася: «Презентація Львівської обласної організації НСПУ на пошанування пам’яті Романа Гамади».

В одній із  найдавніших в Україні світських споруд, а саме у врятованому від руйнування Добромильському арсеналі, громада міста й гості вшанували пам’ять видатного земляка й побратима по перу.  Разом із цим кожен із гостей ознайомив місцевих мешканців зі своєю творчістю. Ольга Кіс прочитала поезії про трагедію нинішньої війни, Олесь Дяк – громадсько-патріотичну й інтимну лірику, автор історично-пригодницьких романів Юрій Грешко   зосередився на філософських аспектах вибору між добром і злом  і прикладах в історії такого вибору, лавреатка Премії імені Тараса Шевченка – Галина Пагутяк розповіла про місце, яке посідає Добромиль в її прозі і про свої творчі плани, а Леся Бернакевич підняла настрій присутнім своїми давніми гуморесками.

На завершення зустрічі очільник нашої письменницької організації Олесь Дяк передав для місцевих бібліотек придбані меценатом  Андрієм Пушаком книги, написані  членами нашої письменницької  організації, а також авторами, які в той чи інший спосіб причетні до літературного процесу нашої Спілки.

Враженнями від зустрічі поділилися професор, дослідник історії Галичини Михайло Кріль та настоятель Добромильського монастиря Чину святого Василія Великого ієромонах Симеон.

Міський голова Добромиля Петро Куляс висловив своє захоплення від проведеного заходу і озвучив сподівання, що такі зустрічі відбуватимуться й надалі.

Прес-служба Львівської обласної організації НСПУ

2