8-9 травня ми віддали данину пам’яті тим, хто загинув на фронтах Другої Світової війни, хто віддав життя, щоб ми жили щасливо. Персонал, засуджені та ув’язнені установ виконання покарань управління ДПтС України в Тернопільській області гідно вшанували подвиг Українського народу, його визначний внесок у перемогу антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні.

В День пам’яті і примирення у Збаразькій виправній колонії (№ 63) засуджені жінки виготовили символ Дня пам’яті і примирення – червоні маки. Дана акція має на меті просвітницьку діяльність – «розповісти про значення маків, як символу пам’яті і примирення, так і символу втрат, перемоги та єднання поколінь, пам’яті про тих, хто загинув під час Другої світової війни і гине на сході України у боротьбі за незалежність в сьогоднішні дні…».
Виготовлені власноруч червоні маки засуджені подарували всім присутнім під час проведення заходу в установі «Пам’ятаємо. Перемагаємо». Червоний мак – символ пам’яті про тих, хто загинув під час Другої світової і гине на сході України у боротьбі за незалежність. Це не квіти, це кров загиблих, котра піднімається до нас із землі і, перетворившись на криваві квіти маку, просить нас молитися за упокій їхніх грішних душ.
Дану інформацію засуджені почерпнули із телебачення, радіо та лекцій і бесід проведених начальниками відділень соціально-виховної та психологічної роботи. Із смутком на очах та болем в серці засуджені не залишились осторонь цієї події. Адже в багатьох із них: рідні зараз знаходяться на передовій, багато дідів – прадідів віддали своє життя за незалежність України. Хвилиною пам’яті згадали Героїв Небесної Сотні та тих Героїв, які загинули під час Другої світової війни.
9 травня співробітники Копичинської виправної колонії управління ДПтС України в Тернопільській області (№112) долучилися до вшанування пам’яті загиблих героїв під час війни. Біля пам’ятника Невідомому Солдату співробітники установи здійснили покладання вінків та квітів.
Засуджені установи провели конкурс плакатів присвячених цій даті, переглянули телепередачі присвячені Дню пам’яті та примирення. По молитовним кімнатам представниками релігійних конфесій проведено Богослужіння за Україну.
Персонал Чортківської установи виконання покарань управління ДПтС України в Тернопільській області (№ 26) взяв участь у мітингу-реквіємі з нагоди Дня пам’яті та примирення, 71-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та завершення Другої світової війни.
У рамках цього заходу відправлено панахиду біля братської могили воїнів, полеглих у цій війні, а також могили Січових Стрільців і меморіалу жертв більшовицьких репресій. Персонал установи, разом із присутніми, вшанував хвилиною мовчання загиблих та запалив свічки-пам’яті.
Співробітники соціально-виховної та психологічної служби засудженим господарської обслуги установи, засудженим до довічного позбавлення волі, а також неповнолітнім ув’язненим прочитали лекцію патріотичного характеру на тему: «Реалії та факти другої світової війни», і продемонстрували відеофільми патріотичного спрямування «Той, хто пройшов крізь вогонь», «Останній бій».

Прес-служба
управління ДПтС України в Тернопільській області

IMG_0003

IMG_0006

IMG_0004

лоив

S3290011

S3290006

S3290022

bj8X-p6MYt0