Такими поетичними міркуваннями  письменник і кандидат філологічних наук Григорій Чопик поставив крапку на презентації найновішого номера газети “Літературна Україна”, виданого зусиллями Управи Львівської обласної організації НСПУ. 

Творча зустріч, що відбулася в Залі літературної слави, об’єднала письменників-львів’ян, твори яких опубліковані в цьому випуску. Публікації прозаїків Галини Пагутяк, Віктора Палинського та Юрія Грешка, поетів Лани Перлулайнен, Петра Шкраб’юка, Олеся Гордона, Наталії Калиновської, есеїста Богдана Дячишина, літературознавця Богдана Смоляка, незважаючи на розмаїття жанрів, пронизані спільними настроями сучасних апокаліптичних подій, переживаннями за майбутнє людства та вірою в нашу перемогу.

Голова Львівської письменницької організації Олесь Дяк, який модерував презентацію, наголосив, що письменники Львівщини взяли на себе нелегку місію – в час війни випускати газету,  тоді як чимало друкованих видань взагалі припинили своє існування. Хтось захищає рідний край зі зброєю в руках, а хтось мусить тримати перо напоготові (хоч як на серці  важко), аби явити світові трагічну правду сьогодення.

В контексті «газетної» презентації, лишень в іншій письменницькій залі – Літературній трапезній, відбулося також відкриття виставки мілітарного плаката відомого львівського художника-графіка Михайла Москаля. З промовою про творчість мистця виступила наша гостя докторка мистецтвознавства, професорка катедри книжкової та станкової графіки Львівської академії друкарства, заступниця директора Львівського палацу мистецтв Ольга Луковська. Насамкінець свого виступу п. Ольга звернула увагу і на те, що угода про співпрацю Львівської обласної організації НСПУ та Львівського палацу мистецтв не припиняється, а навіть активізувалася  в такі тривожні дні, як нині.

Пресслужба Львівської обласної організації НСПУ

8