У концертній залі Державної музичної школи №1 ім. В. Барвінського м. Тернопіль відбулася обласна методична конференція викладачів відділів струнно-смичкових інструментів. На конференцію з’їхались струнники з усіх районів області для обміну досвідом роботи з юними скрипалями та віолончелістами.

Свій педагогічний експеримент “Методика матері і дитини” продемонструвала викладач Бережанської ДМШ ім. М.Бездільного, громадський діячка Ірина Драбик, котра акцентувала на тому, що в європейській практиці вже давно є поширеним досвід співпраці на уроках дитини і батьків, зокрема методика Сузукі. У ній застосовуються групові уроки, а навчання дітей і батьків відбувається окремо. Педагог же ж презентувала індивідуальні уроки, на яких вчаться гри на скрипці одночасно і мама,і дитина.

На конференції були представлені виступи талановитих парних колективів: Алісових – Наталії з дочкою Оленкою та Якобчуків – Олени з Мартусею, котрі беруть участь у методичному експерименті. Своєю грою вони показали, наскільки спільне музикування може об’єднати цілі родини.

Тетяна Бідзіля, м. Бережани.

10

11