Відповідно до Закону України «Про звернення громадян», Закону України «Про доступ до публічної інформації» Чортківською місцевою прокуратурою проводиться особистий прийом громадян, розгляд їх звернень та запитів про доступ до публічної інформації.

Так, згідно затвердженого графіку, керівника Чортківської місцевої прокуратури Турецький П.С. проводить прийом громадян щовівторка з 10:00-13:00 годин за місцем знаходження прокуратури: м.Чортків, вул. Горбачевського 4.
В інший час прийом громадян здійснюється черговим прокурором у відповідні дні передбачені графіком.
У відділах Чортківської місцевої прокуратури здійснюється прийом громадян за місцем знаходження відповідних відділів у смт. Гусятин, м.Борщів та м.Заліщики.
У прокуратурі функціонує телефон гарячої лінії: 03552-2-13-43 де громадяни можуть отримати консультацію з питань, що належать до компетенції органів прокуратури.
Окрім того, згідно статті 19 Закону України «Про доступ до публічної інформації» запити на інформацію можуть подаватися на вибір запитувача в усній, письмовій чи іншій формі (поштою, факсом, телефоном, електронною поштою chortkiv@oblproc.gov.te.ua). Запит може бути індивідуальним або колективним. Письмовий запит подається в довільній формі. Приймання запитів та надання доступу до публічної інформації проводиться у приміщення Чортківської місцевої прокуратури а також у підпорядкованих відділах. Робота із запитувачами інформації проводиться у робочий час.
Також громадяни можуть звернутися з електронним зверненням за ел. адресою (chortkiv@oblproc.gov.te.ua). Відповідно до вимог ст. 5 Закону України «Про звернення громадян» електронне звернення може бути надіслане заявником з використанням мережі Інтернет, засобів електронного зв’язку (електронне звернення).
У зверненні має бути зазначено прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання громадянина, викладено суть порушеного питання, зауваження, пропозиції, заяви чи скарги, прохання чи вимоги. В електронному зверненні також має бути зазначено електронну поштову адресу, на яку заявнику може бути надіслано відповідь, або відомості про інші засоби зв’язку з ним. Застосування електронного цифрового підпису при надсиланні електронного звернення не вимагається.

Роман Маржан,
прокурор місцевої прокуратури