Нарешті віртуальна електронна книга отримала матеріальну оболонку і вийшла друком завдяки спільній ініціативі Дніпра та Львова! Відтепер численні песики різних пород на чолі з паном Гавом, народжені фантазіями сучасних українських письменників, впевнено крокують містами та селищами країни.

Звичайно, ця подія мала бути відсвяткована та озвучена і самими авторами, і їхніми добрими друзями – бібліотекарями.

Напередодні Всеукраїнського Дня бібліотек, у Дніпропетровській обласній бібліотеці для дітей відбулась перша із низки презентацій вже паперової тематичної збірки для дітей – «Пан Гав із UA».

На імпрезу були запрошені здобувачі знань 5 і 6 класів СШ № 23 м. Дніпро. Підлітки зустрілись із упорядницями збірки – Золотою письменницею України Еліною Заржицькою (м. Дніпро) та   завідувачкою молодшого відділу медіатеки «Мультиплекс» Іриною Олійник (м. Львів). З пані Іриною, звичайно ж, віртуально.

Відео привітання надіслали співавтори Віктор Васильчук (м. Коростень), Ольга Полевіна (м. Кропивницький), Золота письменниця України Любов Відута (м. Львів), Олена Федіна (м. Камʼянське). Свій голос приєднала до хору вітань і Марія Солтис-Смирнова з Рівненщини, яка перебувала на зв’язку онлайн.

Музичний супровід на вже відомі вірші про найвірніших друзів наших менших став справжньою окрасою проєкту. Діти мали змогу почути пісню «Песики» на вірш Володимира Вакуленка у виконанні композиторки Валентини Фалькової та «Пан Гав» (слова Марії Дружко), у виконанні композиторки Олени Швець-Васіної. До речі, пані Олена є також співавторкою збірки з оповіданням «Клямка».

Вірші з книги декламувала поетка, активна молода бабуся, читачка бібліотеки Наталія Деркач.

Тепло та затишок відчувалися навіть через екрани. Підлітки активно долучились до обговорення збірки, згадували кумедні історії про своїх вихованців.

Збірка паперова її електронна версія та аудіорозповіді, начитані особисто Іриною Олійник, вже розлетілася Україною та за її межами.

Електронну версію збірки можна безкоштовно читати на сайтах Дніпропетровських обласних бібліотек для дітей і для молоді:

http://dobm.dp.ua/?page_id=1945

або

http://biblio-child.dp.ua/elektronni-knyhy

Пресслужба ДОО НСПУ