Вчора увесь свідомий світ відзначив Міжнародний день писемності. Це ще одна можливість нагадати суспільству про пріоритети культури, освіти, зокрема  удосконалення власної мови шляхом  читання книжок.

Письменник Олесь Дяк, як очільник нашої спілки, взяв участь у брифінгу Львівської обласної військової адміністрації, де було публічно представлено п’ятитомник патріотичної поезії, виданий за результатами семирічної діяльності Львівської обласної (зі всеукраїнським статусом) премії імені Катерини Мандрик-Куйбіди. Зусиллями п. Івана Собка, заступника начальника з гуманітарних питань Львівської ОВА, було передано перших двадцять комплектів антологій (100 примірників) бібліотекам Львівщини.

Запам’яталися слова п. І. Собка, який сказав: «Зараз московити на окупованих територіях знищують усе українське, зокрема і книги. Тож надзвичайно важливо постійно підтримувати вітчизняне книговидання, митців, письменників. Це має стати традицією, особливо на Львівщині». Олесь Дяк зауважив, що наші вороги вкладають величезні кошти у поширення російської імперської ідеології в світі. Однак, допоки буде якісна українська книжка, інтерес до неї, підтримка з боку влади та зацікавлених структур, доти вони терпітимуть поразку на ідеологічному фронті.

Прес-служба Львівської обласної організації НСПУ

.

IMG_3728