У 26 ПСАЛЬМІ Є ТАКІ СЛОВА: “ЗА ТЕБЕ ПРОМОВИЛО СЕРЦЕ МОЄ: “ШУКАЙТЕ МОГО ЛИЦЯ! ТОМУ, ГОСПОДИ, БУДУ ШУКАТИ ОБЛИЧЧЯ ТВОГО!”.

ЯК БАЧИМО, СЕРЦЕ ГОВОРИТЬ, НЕ ОДНОГО РАЗУ ВОНО ПРОМОВЛЯЛО ДО НАС БОЖИМИ ВКАЗІВКАМИ. НАМ ТРЕБА ВЧИТИСЯ СЛУХАТИ МОВУ СВОГО СЕРЦЯ.
ГРИГОРІЙ СКОВОРОДА, ОСМИСЛЮЮЧИ СЕРЦЕ, ГОВОРИТЬ ПРО ДУМКИ СЕРЦЯ, ЙОГО БЕЗОДНЮ, ПРО БОГА В СЕРЦІ. ФІЛОСОФ НА ОДНУ ПЛОЩИНУ СТАВИТЬ СЕРЦЕ, ДУМКУ, ДУШУ Й РОЗУМ.
У СВЯТОМУ ПИСЬМІ МАЙЖЕ 300 РАЗІВ ЗГАДУЄТЬСЯ СЕРЦЕ ЯК ДУХОВНА СКЛАДОВА, ДЕ МЕШКАЮТЬ ЕМОЦІЇ Й БАЖАННЯ.
ОТЖЕ, АБИ СЕРЦЕ З НАМИ ЗАВШЕ ГОВОРИЛО, ВІДДАЙМО ЙОГО В РУКИ ГОСПОДА. І ВІН ОБОВ’ЯЗКОВО ЗРОБИТЬ ЙОГО ДОБРИМ, ЛЮБЛЯЧИМ, ЩИРИМ, ЛАГІДНИМ І ЛЮДЯНИМ.
«Просіть, і дано буде вам» (Матфея 7:7), «Істинно, поправді кажу вам: про що попросите Отця в моє ім’я, дасть вам» (Івана 16:23) і т. д. Але на практиці, коли ми починаємо щось просити, часом трапляється, що ми не отримуємо те, чого просимо! Чому? Адже є обітниці! «Все» означає все! Але, на жаль, не все так просто. Як ми побачимо далі, є умови, за яких озвучені вище обітниці стають реальністю. Це як ті зерна, які при неправильній сівбі просто відходять у небуття, а при правильній – родять дорогоцінний врожай. А ми очікуємо врожаю!

Зиновій Бичко