Жінка – дивовижна істота, яка примножує все, що їй подарує чоловік. Він дасть їй шлюб, вона – сім’ю, він дасть будинок, а вона подарує затишок у ньому, всього лише посміхнеться, натомість отримає серце.

«Для того, щоб люди знаходили щастя в своїй роботі, необхідно три умови: робота повинна бути їм під силу, вона не повинна бути виснажливою і її обов’язково повинен супроводжувати успіх», – здається, мав на увазі саме паню Валентину Олексишин англійський письменник Джон Раскін.
Валентина Павлівна Олексишин – очільник МПП «Валентина» в селі Грабовець на Стрийщині, що славиться чи не на всю Галичину та за її межами.
Виробництво хліба та хлібобулочних виробів, борошняних кондитерських виробів, тортів і тістечок нетривалого зберігання, сухарів і сухого печива, борошняних кондитерських виробів, тортів і тістечок тривалого зберігання, макаронних і подібних борошняних виробів — ось такий чималий перелік продукції, що тут випускається, у цьому ошатному й приємно доглянутому господарстві.
Ґаздиня Валентина — чепурна, вродлива, підтягнута й пасіонарна українська леді, яка своє життя та творчість присвятила вірному служінню нашому народові й рідному селу.
Валентину обрано депутаткою Львівської обласної ради, в якій вона активно провадить законотворчу діяльність.
А ще своїм дзвінким і потужним голосочком підтримує неперевершений хор сільського храму, в який приходить щосвята й щонеділі зі своїми милими онуками.
Мабуть, цій роботящій Жінці приємні, близькі та прийнятні серцю думки українського Мойсея — митрополита Андрія Шептицького: «Не потоком шумних і галасливих фраз, а тихою невтомною працею любіть Україну».

Зиновій Бичко, НСЖУ