Зеновій Федькович – парох села Грабовець на Стрийщині. У цьому прекрасному підгірському краю, безумовно, багато священиків, що належать до Стрийської єпархії УГКЦ. Усі вони гречно несуть обов’язки пастирів і справжніх духівників – ведуть свою паству Божими дорогами Молитви, Любові, Добра й Миру.

Харизма отця Зеновія передусім вирізняється побожною душевною м’якістю та лаконічною дитячою цнотливістю. Він як психолог уміє створити атмосферу довіри, щирості й чистої думки. Мабуть, про нього, про його священичу дорогу говорить св. Апостол Павло: «Наостанку, браття, що тільки правдиве, що тільки чесне, що тільки праведне, що тільки чисте, що тільки любе, що тільки гідне хвали, коли яка чеснота, коли яка похвала, думайте про це!» (Филип. 4, 8). Отець Зеновій, без перебільшення, саме так і думає.
Уже двадцять п’ять весен і зим служить о. Зеновій у Грабовецькому храмі. Уже 25 днів тут гаряче зичать віряни йому многих і благих літ на честь його Патрона у день12 листопада. За цей час місцева церква вкрилася ошатним дерев’яним облицюванням, неподалік неї зведена мила для ока дзвіниця із трьома дзвонами, а церковне подвір’я обнесено камінною огорожею з металевим кованим ажурним візерунком, у самій церкві тепло й затишно, мов у Божій світлиці з вишитими рушниками й обрусами. Як писанка гуцульська храм із вікнами-вітражами, з пречудовим різьбленим іконостасом, оновленим захристієм, у якому на престолі усіх зачаровує неповторний кивот.
Не так давно цій роботі здавався непочатий край, однак, за словами святого Йоана Золотоустого, молитва робить і неможливе можливим, важке – легким, незручне – зручним. А провідником, натхненником у цій молитві-вервиці, без сумніву був і залишається о. Зеновій Федькович.
Його проповіді-повчання сповнені логічними переконаннями, багаті на оригінальні факти, засновані на біблійній науці Старого й Нового Заповіту.
Священик Ян Білецький колись сказав такі золоті слова: «Аби майбутнє України не було душевно і тілесно хворим, мусимо боротися з причинами, а не наслідками». Цьому власне і присвятив своє життя у священстві о. Зиновій Федькович.

Зиновій Бичко, член НСЖУ