Минула субота наповнила галявину Київського літературно-меморіального музею Максима Рильського різномаїттям голосів і щирих посмішок. Тут відбувся Всеукраїнський фестиваль сучасної поезії та авторської пісні «Відкриті небеса». Поети, виконавці з Києва та інших регіонів України зібралися вкотре поділитися новими творами, згадати прочитані у попередні роки на фестивалі з десятирічною історією, поспілкуватися.

Співорганізатори-ведучі фестивалю Оксана Яблонська та Едуард Драч.

Привітала всіх директорка музею Максима Рильського Вікторія Колесник.

Серед учасників – поети та виконавці: гурт «ТЕЛЕРІ», Тетяна Шептицька, Василь Лютий, Олег Короташ, Анатель Клименко, Володимир Осипенко,  Костянтин Мордатенко, Лілія Батюк-Нечипоренко, Тетяна Череп-Пероганич, Анатолій Рибін,  Ігор Жук та Ірен Роздобудько, Григорій Лук’яненко та Неля Франчук, Олександр Ігнатуша, Валентина Заха-Бура, Володимир Пироженко, Кирило Булкін, Оксана Шафаревич, Олег Король, Катерина Ляшевська, Віта Парфенович та багато-багато інших.

Теплий серпневий вечір і щедра на оплески публіка, україномовна поезія та пісні під гітару, зустрічі, знайомства, спілкування – це було незабутньо і так потрібно для України в нелегкий час, який вкотре випав на її долю.

Тетяна Нестеренко
Фото Романа Власюка