5 квітня у Кропивницькому відбулася презентація роману Вікторії Шкабой «Солодко. Токсично. Туманно». Захід відбувся в Книгарні «Є». Модерувала зустріч поетеса й літературознавиця Надія Гармазій.

«Солодко. Точксично. Туманно» – дебютний твір Вікторії Шкабой. Проте, за словами авторки, невдовзі мають побачити світ одразу дві її книги, у яких читач зможе знайти продовження історії першого роману.

«Солодко. Токсично. Туманно» – це книга про життя з діабетом, аб’юзивні стосунки, дорослішання, означення сексуальності, довіру, пошук себе і щастя. Це своєрідне психоемоційне дослідження героїнею того, як вона потрапила на гачок маніпулятора і що таке токсичні стосунки загалом. А ще в цій книзі чимало містично-таємничих вкраплень, як от історія із черевиковим маніяком.

Як зазначила авторка книги, вона мала на меті показати, яким є життя людей з певними хронічними хворобами, а також дослідити, що таке маніпуляція, токсичні стосунки та аб’юз.

Події твору відбуваються в місті, що нагадує Кропивницький, адже читач впізнає зі сторінок книги обласну книгозбірню, університет, дендропарк. Це робить книгу особливо привабливою для містян. Втім, як наголосила Вікторія Шкабой, її метою було створити ідеальне місто, місто її мрії – зелене, квітуче, привабливе.

Під час презентації читачі мали змогу поспілкуватися з письменницею та взяти автограф.

Оксана Буянова