Сьогодні, 29 серпня, заступник голови райдержадміністрації Йосифа Овод спільно із заступником голови районної ради Петром Пушкарем та керуючим справами виконавчого апарату районної ради Тетяною Яблонь та рідними загиблих воїнів вшанували пам’ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави.

Пам’ять кожного захисника вшанували хвилиною мовчання, покладанням квітів та поминальних свіч. Також представники влади поспілкувалися з родичами загиблих захисників.
Вічна пам’ять Героям! Чортківщина пам’ятає Ваш подвиг!
До слова, саме 29 серпня 2014 року розпочався вихід українських військових з оточення під Іловайськом на Донбасі. Регулярні частини збройних сил Росії, що вторглися до України, обстріляли коридор, яким, за домовленістю, мали виходити українські бійці. За офіційними даними, тоді загинули 366 українських військових і правоохоронців, 429 були поранені, 128 потрапили в полон, 158 вважаються зниклими безвісти, повідомляє прес-служба РДА.

В кінці серпня 2014 року при виході колони з-під Іловайська загинув Роман Ільяшенко з Чорткова, Руслан Коцюк з Джурина, Денис Громовий з Росохача… Всі вони воювали у складі 51-ї (Волинської) механізованої бригади.

Хвилиною мовчання і молитвою вшанували владники всіх земляків, загиблих і в “післяіловайський період”, хлопців, які поклали свої життя на вівтар перемоги – Романа Рущака з Чорткова, Ігоря Штуника із Скородинців, Івана Сторчака із с. Криволука, Василя Богоносюка із с. Васильків.

02

03

04