Дерева висадили не лише військовослужбовці.

Військовослужбовці найбільшої на Тернопільщині військової частини – 44-ї окремої артилерійської бригади разом зі своїм капеланом Володимиром Андрухівим долучилися до втілення ідеї громади другого за величиною міста області – Чорткова, щодо створення нового парку, в увічнення пам’яті героїв Революції Гідності та воїнів-земляків Чорткова, котрі загинули на Донбасі, захищаючи Україну від військової агресії.
Разом з містянами, духовенством різних конфесій, керівниками навчальних закладів, почесними жителями Чорткова, ветеранами АТО та громадськими активістами було висаджено перші 44 дерева на підготовленій раніше території. Кількість дерев вибрано невипадково, а за номером військового підрозділу, частина якого саме буде базуватися у Чорткові.
Перед висадкою дерев Преосвященний Владика Дмитро Григорак благословив добру справу молитвою.
Ідея створення парку виношувалася не перший рік. Активістами громадських організацій було запропоновано кілька ініціатив, а у переддень храмового празника Чорткова, Святих Верховних Апостолів Петра і Павла та 496-річниці надання Магдебурзького права, цю ідею розпочато втілення в життя.
Парк у майбутньому має всі шанси стати місцем культурного відпочинку для мешканців цілого міста, але перш за все декількох вулиць, де вже зараз проживає близько 10 тисяч мешканців.
За словами перших осіб Чорткова, кожного дня у літній період комунальні служби поливатимуть ці саджанці, доглядатимуть за новими деревами також мешканці околиць, щоб вони прижилися.
Після висадки дерев усі його учасники були запрошені на перший молитовний сніданок, який розпочався спільною молитвою за процвітання Чорткова та мир в Україні. Кожен з учасників мав змогу виступити із побажаннями щодо ідей, які в майбутньому лише прикрашатимуть славне історичне місто Чортків, робитимуть його більш привабливим для туристів. Завершився молитовний сніданок спільним виконанням церковного Гімну України «Боже, великий, єдиний».

Західна Україна News