«Життєву пісню серцем заспіваю» – під такою назвою в Центральній міській бібліотеці імені Кропивницького пройшов ювілейний вечір письменниці Людмили Чижової.

На свято завітали шанувальники творчості ювіляра – письменники, вчителі, бібліотекарі, друзі, рідні. Розпочалося дійство з привітання директора бібліотеки Тетяни Твердої, яка наголосила, що цей заклад культури став для Людмили Яківни рідним – тут відбуваються презентації її книжок, вона бере участь у знакових заходах.
Як з’ясувалося на вечорі давня дружба пов’язує ювілярку з начальником управління культури облдержадміністрації. Їх життєві стежки перетнулися ще на початку трудової діяльності. Тому поздоровлення були щирими і теплими.
Присутні оплесками зустріли цілу делегацію зі Снігурівки. Педагоги вручили ювілярці коровай з пшениці, вирощеній на рідній землі. До привітань долучився доктор педагогічних наук, директор Миколаївського інституту післядипломної педагогічної освіти Василь Шуляр, який подарував тільки-но видану літературну антологію «Живлюща сила ємигії», до якої увійшли вірші поетеси.
Щирі слова привітання почула іменинниця від своїх колег – письменників Віталія Рогожі, Ольги Славної, В’ячеслава Качуріна, а голова МОО НСПУ Віра Марущак наголосила, що Людмила Чижова цьогоріч, як письменниця, нагородження однією з найпрестижніших державних нагород Почесною Грамотою Верховної Ради України, друкувалася у різних всеукраїнських збірниках, на вечорі подарувала альманах «Південний Буг», що вийшов у Хмельницькому, де є поезія нашої славнозвісної землячки. Як знак визнання і значимості творчості Людмили Яківни за вагомий внесок у розвиток літератури Віра Марущак вручила Грамоту Національної спілки письменників України від голови НСПУ Михайла Сидоржевського.
Вітали ювілярку композитори Тетяна Ярова та Віктор П’ятигорський, з якими поетеса давно співпрацює, адже написано не одну пісню на її слова. Тому не дивно, що пісні звучали на вечорі у виконанні молодих співаків.
Неможливо уявити письменника, який би не співпрацював з бібліотекарями, адже вони є одними з головних пропагандистів творчості талановитих авторів. Тому не дивно, що ювілярку вітала ціла група бібліотекарів.
Не може бути не помітною громадська діяльність Людмили Яківни. Вона є просвітянином. Члени міжрайонної організації «Просвіта» Микола Євтешенко та Олександр Мачула привітали поетичним рядками і подарували ювілярці не тільки казочку, а й бубликів в’язочку. До речі, вечір вела також просвітянка, доцент філологічних наук Інна Береза.
Яскравим було поздоровлення від тих, для кого пише письменниця – учні другої гімназії Миколаєва. Вони підготували цілу композицію, де було продемонстровано яскравий, самобутній талант письменниці.
Людмила Яківна Чижова уже подарувала своїм читачам 32 книги поезії і прози, зараз у планах випустити ще 3 збірки. Творчий процес триває.

Прес-служба
МОО НСПУ

.

20190928_143236

20190928_145346

20190928_151106

20190928_152914

20190928_153027