Пан Василь і пан Мирон – власники рейсового автобуса за маршрутом село Грабовець – село Заплатин на Стрийщині. Власне про них як про відповідальних і сумлінних водіїв хочеться сказати кілька вагомихі заслужених слів для прикладу іншим перевізникам області.

По-перше, обидвом водіям притаманна найважливіша житейська риса – людяність у всіх її векторах. Так, а це відомо всякому пасажирові, керувати транспортом – робота не з легких як у фізичному, так і психологічному аспектах. Проте і Василь, і Мирон жодного разу не виявляють емоційних зривів – їхнє спілкування з пасажирами завсіди врівноважене, навіть шляхетне. Вони з гумором сприймають дорожні випробування, ніколи не ображаються на невиховані витівки пасажирів. Погодьтеся, з нашого боку часто-густо трапляються прояви хамства та вседозволеності. Зазвичай, згадувані водії тут здебільша індиферентні та стримані.
Професіоналізм панів Василя й Мирона проявляється насамперед в чіткому дотриманні розкладу руху, в майстернім управлінні транспортом, обачності в несприятливих умовах тощо. Навіть з уст водіїв не можна почути незадоволення щодо розрахунків за проїзд – пасажири нерідко тут виявляються майстрами чи то хитрості, чи то шпарівності – постійно порушують зухвало встановлений прейскурант цін за проїзд.
Одне слово, в нелегкий скрутний нинішній час є люди, які тверезо розуміють своє покликання – щиро й вірно виконувати покладені на них службові обов’язки. Ми, пасажири, безумовно, їм вдячні від усього серця!

Зиновій Бичко, журналіст