10 вересня голова НСПУ Михайло Сидоржевський та голова Київської організації, заступник голови НСПУ Володимир Даниленко зустрілися з головою правління українсько-турецького культурного центру «Сяйво» Гьокханом Деміром.

У рамках зустрічі йшлося про обмін антологіями, зокрема Гьокхан Демір відзначив, що турецькі перекладачі вже працюють над антологією сучасного українського оповідання, і запропонував перекладати видання окремих українських і турецьких авторів. Запланована також антологія турецьких авторів українською мовою. Відповідно до домовленості, наступного року відбудеться презентація перекладених турецькою і українською мовою книжок та зустріч інтелектуалів України і Туреччини.
Під час зустрічі було підписано протокол намірів про співробітництво між НСПУ та українсько-турецьким культурним центром «Сяйво», у якому, зокрема, зазначено про організацію літературних конференцій та семінарів, спільну видавничу діяльність, обмін літературою, підвищення професійних навичок перекладачів та їхньої фахової підготовки в галузі художнього перекладу.
Крім цього, досягнуто домовленості щодо підписання угоди про співпрацю в галузі популяризації національних літератур між НСПУ та Спілкою письменників і журналістів Туреччини.

Прес-служба НСПУ