23 вересня місто Дніпро ласкаво зустріло близько 200 представників територіальних громад з усієї України на Всеукраїнському форумі «Українська ідентичність», під час якого були представлені практичні кейси щодо розробки і реалізації грантових проєктів, міжнародної співпраці, втілення Стратегії популяризації української мови, утвердження національно-патріотичної позиції суспільства.

Представити ДОО НСПУ випала нагода дитячій письменниці Олені Ляшенко (Федіній), яка поділилась наробками організації, створеними спільно з установами як обласного підпорядкування, так і міжрегіонального, всеукраїнського, міжнародного масштабів.

«З кожного куточка України можна використовувати наші ресурси, – зазначила пані Олена, – а це збірники і посібники різної тематики, укладені за матеріалами сучасних письменників: пєси «Мистецтво сценічного слова», оповідання «Йому тринадцятий минало», розробки уроків і твори, присвячені темі голодомору 1932-33 рр. «Ми памятаємо», серія пізнавальних посібників «Крізь час і простір» (видатні письменники, історики, митці, жінки) та ін., мультиплікації та короткометражні відео».

Зацікавлено публіка сприйняла проєкти, реалізовані протягом війни (книжки шрифтом Брайля). Олена Ляшенко (Федіна) не лише розповіла, але й продемонструвала міжнародне видання «Апостоли свободи: Тарас Шевченко і Шандор Петефі» і байки для дітей «З денця до серця».

Захід не залишив байдужим жодного учасника. Як повідомила представниця ДОО НСПУ: «Високий рівень організації форуму доводить його важливість і небайдужість суспільства до питання національної ідентичності. Мені доводилось бувати на різноманітних заходах, але цей нагадав київські – шикарна організація, досвідчені експерти, вмотивована публіка, доцільно продумані секції та блоки, чіткедотримання часовихмеж. Працювати сьогодні було надзвичайно приємно. У колі однодумців завжди затишно».

Пресслужба ДОО НСПУ

Leave a Reply

Your email address will not be published.