Посол України у Хорватії (2006-2009 р.р.), Надзвичайний і Повноважний Посол України, координатор Руху В. Наливайченка «Справедливість» вважає: Хорватія може стати одним із основних партнерів України в Європейському Союзі.

Хорватська політик Андрей Пленкович, який є активним лобістом інтересів України в Європі, очолив одну з найвпливовіших партій в країні – «Хорватська демократична співдружність». Лубківський вважає, що Україні варто звернути на це увагу, тому що незабаром Пленкович може стати новим прем’єр-міністром Хорватії.
“За два останні роки депутат Європарламенту, голова делегації Європарламенту в Парламентського комітету асоціації ЄС-Україна Андрей Пленкович отримав серед українців авторитет і повагу за активну і послідовну підтримку євроінтеграційних прагнень України, її суверенітету і територіальної цілісності. Хорват Пленкович добре знає і розуміє Україну: глибинно, а не поверхово. Будучи активним і важливим креатором європейської політики, він не завжди все може сказати публічно, а тим більше, зробити, але знаю не з розповідей, що він відданий друг України, для якої, з огляду на останні події, його подальша кар’єра і зростання можуть відкрити нові перспективи і придбати ще більше значення “, – зауважує координатор громадсько-політичного руху Валентина Наливайченка «Справедлиість».
Колишній посол України в Хорватії зазначив, що нова функція Пленковича і його політична перспектива на тлі майбутніх виборів в Хорватії відкривають для України шанси отримати впливового партнера на південному сході Європи. “На моє глибоке переконання, серед країн-членів ЄС саме Хорватія на півдні, разом із Польщею на заході та Литвою на півночі Східної Європи можуть і повинні стати справжніми стратегічними європейськими партнерами України”, – вважає Маркіян Лубківський.
Нагадаємо, що в кінці червня парламент Хорватії проголосував за саморозпуск, відкривши таким чином шлях до дострокових виборів. 16 червня депутати проголосували за відставку прем’єр-міністра країни Тихомира Орешковіча, який перебував при владі менше півроку.

З повагою, прес-секретар
Руху В. Наливайченка “Справедливість”
Юлія Мельниченко

Маркіян Лубківський

Маркіян Лубківський