У суботу 8 червня в столицю вперше приїхав з концертом знаменитий американський блюз-роковий співак і гітарист-віртуоз, володар Ґреммі – Джонні Ленг (Jonny Lang). Його називають блюзовим вундеркіндом, вважають одним з найкращих гітаристів сучасності і справжнім феноменом.

У 15 років він уже випустив свою першу платинову платівку! У нього 8 студійних альбомів, п’ять з яких увійшли в топ-50 чарту Billboard 200 (2 з них стали платиновими) і премія «Греммі» за альбом «Turn Around» в номінації «Best Rock or Rap Gospel Album». Джонні Ленг виступав на одній сцені з Rolling Stones, Buddy Guy, Aerosmith & Will Taggart, Бі Бі Кінгом, Blues Traveler & Micheal Rafizadeh, Джеффом Беком і Стінгом та іншими великими музикантами. Зараз група перебуває в світовому турі на підтримку альбому “Signs” і цей концерт став єдиним виступом музикантів в Україні.
Серед тих, хто прийшов на цей концерт, було багато відомих людей, серед них – музиканти, журналісти, менеджери шоу-бізнесу. Ось деякі враження від виступу Джонні Ленга.
Михайло Баньковський, сесійний гітарист (працює з багатьма провідними музикантами і в проектах Х-фактор, Голос країни 5-9, Голос діти 3,4, Танці з зірками і ін.): «До цього концерту я з творчістю Джонні Ленга був майже не знайомий – пісню Still rainin’ звичайно чув, але і близько не міг припустити, яке враження він справить на мене «живцем»! Але перші ж Звуки буквально спалили і знищили всю броню, яку ми набуваємо з віком та досвідом. І весь час концерту цей хлопець, як наждачним папером, шматував своїм проникливим хрипким голосом і маслянистим «фузячним» тембром гітари мою, як мені здавалося, не здатну на такого роду «взаємність», душу)))
Часом приходячи до тями від дитячого беззахисного захоплення я задавав собі питання, що привело мене в цей стан? Природний для музикантів цього рівня найвищий професіоналізм я виводжу за дужки, я думаю, що в цей абсолютно поросячий, в хорошому сенсі цього слова, захват мене приводила безкомпромісна чесність і приголомшлива відкритість Артиста!
Цей клубний концерт був настільки крутий, що створювалося враження, що ми знаходимося на стадіоні Уемблі. Загалом, кайфонув я не по-дитячому!»
Олена Божко, фотограф, продюсер: «JONNY LANG для мене – відкриття. В черговий раз переконуюся, що для того, щоб ТАК грати блюз і рок, потрібно народитися на Батьківщині цієї музики, наприклад – в південній Дакоті. Емоції від концерту перевершили всі очікування. Це той випадок, коли ти стоїш весь у мурашках, відкривши рот, і не можеш фотографувати, тому що боїшся пропустити щось важливе. Музиканти грають з божевільною самовіддачею, немов це якийсь особливий для них концерт, але потім ти розумієш, що професіонали такого високого класу по-іншому, напевно, грати просто не можуть. Із задоволенням піду на концерт цього хлопця ще раз. Подібних музичних оргазмів зі мною давно не траплялося :))

P.S. Такі концерти – хороший мотиватор або – демотиватор для багатьох наших артистів».
Джонні Ленг і його музиканти підкорили серця всіх, хто був присутній в залі, своєю приголомшливою майстерністю, пристрасним виконанням, неповторним потужним голосом, щирістю і повною віддачею на сцені! Це був незабутній вечір, концерт, який запам’ятається надовго!