У Чортківській установі виконання покарань управління ДПтС України в Тернопільській області (№ 26) відбувся «День відкритих дверей». В цей день засуджені, які відбувають покарання у господарській обслузі Чортківської установи виконання покарань (№ 26) мали змогу зустрітися з батьками та близькими родичами.

Під час відвідин установи родичі ознайомилися з порядком та умовами відбування покарання засуджених, відвідали бібліотеку, кімнати тривалих побачень, харчоблок, пекарню, банно-пральний комплекс. У пекарні гості мали змогу скуштувати свіжовипечений хліб.
На кожному представленому об’єкті, представники адміністрації установи відповідали на всі поставлені питання та надавали ґрунтовні роз’яснення щодо умов відбування покарання засудженими, їх прав та обов’язків.

100_4562
100_4556

100_4569

У храмі на території установи відбулося богослужіння, яке провів отець Іван, де родичі молилися за своїх близьких, які волею обставин опинилися по ту сторону грат.
На завершення заходу гості висловили теплі слова вдячності адміністрації установи за належні та людяні відносини до їх дітей та родичів.

Тарас Бакун.

***

А 19 травня співробітники Чортківського районного сектору кримінально-виконавчої інспекції управління ДПтС України в Тернопільській області спільно із працівниками Чортківського міського комунального краєзнавчого музею організували історичну краєзнавчу подорож «Старим Чортковом», учасниками якої були неповнолітні підоблікові.
Даний захід приурочений Міжнародному дню музеїв, який щороку святкується в травні. В цей день більшість музеїв працюють безкоштовно і радо показують свої виставкові зали, проводять екскурсії.

аоп

выцу

тьлдбю

Маршрут подорожі для неповнолітніх розпочався із славетних вулиць міста. Учасники заходу побували в Синагозі Новій збудованій місцевими євреями 1905-1909 роках та Домініканському костелі ХХ ст. збудованого у готико-надвіслянському стилі.
Метою заходу є формування патріотизму, толерантності та любові до історії рідного краю. Підоблікові перейнялися намоленою атмосферою давніх архітектурніх споруд та славетним минулим свого народу.

Михайло Швець.

***

Всесвітній день вишиванки — міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. У цей день кожен українець одягає вишиванку й виходить у ній на роботу, в університет, школу чи садочок.

IMG_0004
У зв’язку із відзначенням Всесвітнього дня вишиванки співробітники Чортківської установи виконання покарань управління ДПтС України в Тернопільській області (№ 26) долучився до загальнонаціонального флешмобу «Одягни вишиванку». З нагоди даного свята, 19 травня, співробітники установи одягнули на роботу вишиванку, щоб виявити свою повагу до традицій українського народу та національного символу вбрання – вишиванки.
Основна мета заходу — це збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та населення держави загалом. Це свято має глибокий контекст, адже йдеться про вираження своєї національної та громадянської позиції, культурну освіченість та духовну свідомість. Це певний культурний спосіб об’єднання і самоідентифікаці.

Ганна Маньовська.