Минуло три роки від початку протестів і перших смертей патріотів, котрі в найважливіший момент не злякалися і пожертвували собою заради кращого життя усіх в країні. У зв’язку з тими подіями, 20 лютого, біля пам’ятника Героям Небесної Сотні, поруч із церквою Св. Покрови, що у Чорткові відбувся духовно-поминальний захід, присвячений Дню загальнонаціональної жалоби за загиблими під час протистояння в Україні під назвою «Прийми, о Господи, своїх синів».

Участь у заході взяли: голова райдержадміністрації Михайло Сташків, голова районної ради Віктор Шепета, заступник голови райдержадміністрації Іван Віват, заступник голови районної ради Петро Пушкар, міський голова Володимир Шматько, керуючий справами районної ради Тетяна Яблонь, всечесні отці різних конфесій, військові, студенти, небайдужа громада краю та представники ЗМІ.
Священнослужителі відправили поминальну панахиду, виголосили повчальні науки із деталями трагічної історії сучасності. Опісля, звучали тужливі музичні та поетичні рядки, які перенесли у той недалекий 2014 рік, коли захищаючи та відстоюючи принципи свободи та незалежності під мирним небом загинули молоді українці.
Завершився захід покладанням квітів та запаленням лампадок, а ще рясними сльозами люду, які довели, що громада свідома до тих подій, які зараз відбуваються. Маємо надію, що незабаром у нашій країні запанує мир і процвітання.
Слава Україні! Героям Слава!
Нагадуємо, що пам’ятник Героям Небесної Сотні та полеглим воїнам АТО, відкрили 20 лютого 2015 року біля церкви Святої Покрови у Чорткові. На пам’ятнику увічнений напис: «Їхня жертва безмірна, їхня жертва свята», у підніжжі постаменту шини, як символ Майдану. На меморіальній стелі закарбовані трагічні миті. Над нею здіймаються хрест і Ангел. У підніжжі — шини – символ Майдану. На іншій стелі напис гласить:
Тут біль України, тут біль матерів,
Тут стяг жовто-синій у вогні тріпотів,
Тут — Ангели Божі з мечами в борні
Під ноги борцям клали крила Свої.
Їхня жертва безмірна,
Їхня жертва свята.
До слова, заходи приурочені Дню пам`яті Героїв Небесної Сотні на вшанування подвигу учасників Революції Гідності відбулися і в інших населених пунктах Чортківського району, зокрема у с. Росохач, за повідомленням прес-служби Чортківської РДА.

P.S. Почесною відзнакою міського голови «За честь і відвагу» був удостоєний доброволець, учасник АТО, народний Герой України Андрій Нагірний. Вручаючи нагороду дітям героя, Володимир Шматько подякував їм за батька, а дружині за чоловіка й додав, що з такими справжніми патріотами ми непереможні.