Ще до Великодніх Свят у Львівській письменницькій організації відбулося засідання журі дев’ятої поспіль Львівської Обласної літературної премії імені Катерини Мандрик-Куйбіди, яку призначають у галузі національного державотворення за кращу поетичну збірку патріотичної тематики. Під час засідання члени журі визначилися з фіналістами. А це Богдан Смоляк з Кам’янки-Бузької (Львівщина) за збірку «Істотність», Станіслав Новицький з Кропивницького за збірку «Із молитовника осені», Любов Бенедишин зі Сокаля (Львівщина) за збірки « Трійчастим нервом» та «Кульбабове віче», Валентина Турчин з Київщини за збірку «Зранені слова», Вікторія Бондаренко зі Львова за збірку «Білий лебідь», Олександр Косенко з Кропивницького за збірку «Апостроф» та Любов Пікас з Моршина (Львівщина) за збірку «Була і буде». Днями відбулося і фінальне засідання, де шляхом таємного голосування були визначені переможці. 

Лавреатом першої премії став Богдан Смоляк, другу премію отримає Любов Бенедишин, третя відзнака – у Валентини Турчин. В номінації «Молода надія» переміг Станіслав Новицький.


 Церемонія нагородження переможців та презентація шеститомника Антології патріотичної поезії відбудеться наприкінці червня, про що буде повідомлено додатково.


Голова Журі Олесь Дяк

Leave a Reply

Your email address will not be published.