Напередодні Дня захисника України в Скала-Подільському НВК відбулась ціла низка заходів під гаслом «Відповідь нескореного народу». Розпочався тиждень з інформаційної лінійки, на якій була висвітлена історична довідка УПА. Протягом наступних двох днів вібувалася благодійна «Покровська ярмарка», в якій брали участь учні та їх батьки. Також цими днями старшокласники переглянули історичні фільми «Хроніки Української повстанської армії 1942-1945» та «ОУН-УПА: війна на два фронти».

На закінчення тижня у школі відбувся масовий захід, в якому взяли участь учні з Скала-Подільської ОТГ, а саме Скала-Подільської ЗОШ І-ІІ ступенів, Іванківської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Турильченської ЗОШ І-ІІ ступенів та Ниврянської ЗОШ І-ІІ ступенів. На святі були присутні завідувач відділу освіти виконавчого комітету Скала-Подільської селищної ради – Любов Паламарчук; учасники АТО – Анатолій Дорож, Олексій Куліков, Сергій Коцемір, Тарас Дорож; зв’язковий УПА, в’язень cибірських тюрем Йосип Грабчак та Ірина Капаціла, яка свого часу з родиною була вивезена на Сибір.
Чітка робота педагогічного колективу під керівництвом директора школи Дорож Наталії Володимирівни дала хороший результат. Військова стройова хода, тактична підготовка учнів 10-11 класів під керівництвом вчителя Захисту Вітчизни Мазурка Ігоря Івановича, надання учнями першої медичної допомоги під керівництвом Куньки Ірини Євгенівни, цікаві флешмоби творчого педагога-організатора Семків Юлії Олександрівни, спів повстанських пісень вокального ансамблю «Гармонія» під керівництвом Москавлюк Олесі Миколаївни, приготування смачної польової каші педагогами школи створили незабутнє патріотичне цікаве свято для всіх присутніх.
Вже наступного дня вчителі та учні взяли участь в святковій ході селища та урочистостях біля могили воїнів УПА. І ввечері, в знак пам’яті про загиблих в боротьбі за незалежність України, кожен вдома запалив свічку. Сподіваємось, що вшанування військових традицій українського народу, мужності та героїзму захисників залишило позитивний слід у формуванні патріотичного духу наших школярів.

Заступник з виховної роботи
Скала-Подільського НВК
Олеся Москавлюк

00

IMG_9001

IMG_9022

IMG_9042

IMG_9057

IMG_9062