Це був не просто конкурс у групі «Нова „Всеукраїнська поетична родина“» у фейсбуці, а гуртування талановитих українців навколо спільної мети заради перемоги над ворогом. Мети конкурсу досягнено: автомобіль, на який збирали гроші, уже виконує бойові завдання на рубежах нашої Батьківщини!

Тож своєю яскравою палітрою душі, енергією любові та нев’янучої віри в українську Перемогу поділився творчий тандем Дністровської ГАЕС Крістіна Голенок (відеодекламування) та Інна Гончар (автор вірша). На розсуд прихильників поетичного слова було представлено заримований невимовний біль, пережитий з усією Україною на межі 100 днів війни “Захрипла душа од нестерпного болю”. За результатами голосування читачів Крістіна Голенок посіла третє місце, а автор Інна Гончар виборола перше місце!

100 днів

Захрипла душа од нестерпного болю,

Молитва стирає і сльози, і гнів.

Ізранку гойдається літо у полі,

Листок шурхотить, наче криком: «100 днів!»

Могили хрестами говорять до неба,

А стіни кричать в самоті уві сні…

Зітхає дощами нажахане небо,

Земля лиш хрипить од безсилля: «100 днів!..»

І плаче дитя од небесного грому,

Здригаються тіні зі склом у вікні,

Руїни і вирви на пам’ять від дому —

Так люто розстріляних наших 100 днів…

І все ж пригортає нас жовтоблакиття,

Рятують молитви і рідні пісні,

І миті прозріння, і сонце у житі!

Пробач, Україно, за наших 100 днів!

3.06.2022

Приємно, що за відеодекламування іншого вірша цього ж автора диплом учасника отримав і син Крістіни Станіслав Захарченко.

Цю новину про такий особливий творчий крок Крістіна та Інна отримали саме у День міста Новодністровськ, тож радо присвятили ці перемоги ЗСУ та рідному місту. Звичайно, головна наша ПЕРЕМОГА – попереду. Відрадно, що кожен з учасників конкурсу долучився до того, щоб наблизити той день! Україна – понад усе!

Інна Гончар, пресслужба Дністровської ГАЕС

291

2917