В рамках літературно-просвітницького проєкту Львівської обласної організації Національної спілки письменників України “Книга – морська глибина” публічна бібліотека Городоцької міської ради зініціювала  до Дня Журналіста зустріч із  письменниками, які свого часу працювали в пресі або й дотепер належать до представників четвертої влади.  Літературний захід   відбувся у Городоцькій Дитячій Музичній Школі, яку очолює пані Зоряна Дунас.

Перед шанувальниками художнього слова виступили з поезіями очільник Львівської письменницької організації Олесь Дяк, який до того ж ознайомив присутніх і  про наше літературне сьогодення,  Марія Людкевич  розповіла про історію створення захопливих творів для дітей,  Оксана Лозова декламувала уривок з поеми “Мотря”.  Авторка прози Леся Бернакевич не лише розповіла власну гумореску, а й заспівала німецькою  “Паризьке танго” Христіана Брюна під фортепіанний супровід викладача Городоцької мистецької школи Романа Чорненького. Петро Шкраб’юк подарував присутнім свій імпровізований поетичний відгук про наш захід, збагативши його іменами причетних до організації свята. Вітали гостей на правах господарів один з керівників Городоцької міської ради пан Ігор Яскевич і поет із Городка Василь Лило.

Перед гостями виступили кращі учні музичної школи: Дмитро Воробій (фортепіано), Микола Цебак (бандура), Емілія Каменєва (вокал) і дует Софії Дунас та Миколи Цебака (кларнет та фортепіано).

Насамкінець Олесь Дяк передав у подарунок для місцевої громади комплект книжок та газет «Літературна Україна», подякував за зливу вдячних оплесків та запросив присутніх на автограф-сесію.

Пресслужба Львівської обласної організації НСПУ