На Січеславщині триває марафон дарування книжок обласним бібліотекам. Якщо 14 лютого письменники побували в обласній бібліотеці для дітей, то 15-го завітали до Дніпропетровської обласної бібліотеки для молоді. Саме у її гостинних стінах відбулась мистецька імпреза «Відлуння любові». У заході – онлайн – взяли участь здобувачі вищої освіти Дніпропетровського фахового мистецько-художнього коледжу культури, а офлайн – бібліотекарі, освітяни, читачі бібліотеки.

Письменники Євген Безус, Євгенія Яворська, Олена Федіна, Людмила Сердюковська, Лариса Омельченко поповнили бібліотечний фонд новими книгами.

Звучали музика і співи Олени Швець-Васіної, проза Людмили Сердюковської та Євгенії Яворської, поезія Євгена Безуса та Олени Федіної. Захід був присвячений темі кохання в творчості українських письменників. Основу програми склали твори і присутність членів Дніпропетровської обласної організації НСПУ – співавтори двотомного електронного збірника «Відлуння любові».

Втім, йшлося не тільки про кохання, а й про любов до України, рідної мови та літератури. Про це наголосили здобувачі вищої освіти коледжу культури. А студентки 2 курсу Берковська Кіра (спец. «Видовищно-театралізовані заходи») та Васюкова Лейла (спец. «Естрадний танець») прочитали власні поезії, в яких закликали юнь любити рідну мову як рідну неньку.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять співавторів збірника, які пішли з життя – Тимура Литовченка, Володимира Вакуленка-К, Михайла Блехмана.

Голова ДОО НСПУ Фідель Сухоніс підкреслив, що головним лейтмотивом усіх виступів і творів навіть під час війни є ствердження, що завдяки любові до України, до рідної землі, до красного слова, кохання живе і перемагає.

Модерувала імпрезу упорядниця збірника Еліна Заржицька.

Пресслужба ДОО НСПУ