14 лютого світ відзначає не тільки День святого Валентина, але й День дарування книг. Цікаво, порівняння/поєднання двох, таких різних на перший погляд, понять, як кохання (почуття) та книги (річ) було зроблено спеціально чи підсвідомо? Так чи інакше, цивілізація не розвивалась би, якби не було любові і матеріального її носія – книги. Адже, як і де оспівується кохання? Відповідь очевидна: словами, які на довгі роки закарбовуються у книгах. І кому, як не письменникам, розуміти всю важливість книг?

Письменники Січеславщини вважають за необхідне дбати про те, щоб у бібліотеках області завжди були у наявності нові книги. Особливо це стосується бібліотеки для дітей, бо саме підростаюче покоління має виховуватись не тільки батьками та вчителями, але й героями літературних творів, поетичним словом – найкращими зразками вітчизняної літератури.
Отже, саме 14 лютого голова Дніпрропетровської обласної організації НСПУ Фідель Сухоніс та його заступниця, керівник секції літератури для дітей та юнацтва «Джерело» при ДОО НСПУ Еліна Заржицька завітали до Дніпропетровської обласної бібліотеки для дітей (директор Ольга Прокопович-Ткаченко). Письменники передали до фондів ДОБД новий творчий доробок колег та колежанок, дніпровських авторів та
Серед дарувальників – січеславці Юрій Якуба, Євген Безус, Євгенія Яворська, Марія Дружко, Яна Ловчинська, Олена Швець-Васіна, Володимир Кільченський, Еліна Заржицька, Фідель Сухоніс, а також Наталія Долгопол (Греція), Ольга Тимофієва (Ужгород), Любов Василів-Базюк (Торонто).
Це не одноразова акція. Нагадаємо, що письменники Дніпропетровщини спільно з Дніпропетровськими обласними бібліотеками для дітей та для молоді працюють над створенням електронних видань, що знаходяться у безкоштовному доступі. Останній подарунок – повість для підлітків «Таємниці старого горіха», створену з Кіровоградськими авторами. Книгу можна знайти за посиланням – http://biblio-child.dp.ua/elektronni-knyhy

Пресслужба ДОО НСПУ