З метою підвищення рівня всебічного виховання, фахівець (з питань соціальної роботи із суб’єктами пробації) Бучацького районного сектору кримінально-виконавчої інспекції управління ДПтС України в Тернопільській області Марія Гайдуцька спільно із старшим інспектором молодіжної превенції Бучацького ВП Теребовлянського ВП ГУ НП України в Тернопільській області Володимиром Зарубайком організували для неповнолітнього, який перебуває на обліку інспекції екскурсію до Бучацького районного краєзнавчого музею.

Екскурсовод розповів, що в Бучацькому районному краєзнавчому музеї зберігається близько 4 000 експонатів. Неповнолітній М.., дізнався про те, що у фондах музею зберігаються археологічні пам’ятки трипільської культури, знайдені на території Бучацького району, зокрема в урочищі «Федір» (місто Бучач).
Також підобліковий побачив експозиції музею де представлено матеріали, які розповідають про відомих людей Бучачини, а саме: видатну оперну співачку Соломію Крушельницьку; письменника, літературознавця, журналіста Михайла Островерху; письменника Осипа Назарука; єврейського письменника, лауреата Нобелівської премії Шмуеля Аґнона; книговидавця Йосипа Кнебеля; відомого артиста, професора Мар’яна Крушельницького та багато інших.
На завершення екскурсії неповнолітній М.., побачив етнографічний матеріал, який розповідає про життя і побут селян кінця 19 — початку 20 століть. В експозиції — фотоматеріали про історію Бучача і його околиць від початку 20 століття. Грошові знаки, що були в обігу на західноукраїнських землях під час їх перебування під владою Австро-Угорщини, Польщі й окупації Німеччиною, грошові знаки УПА (1948 р.). Розміщені матеріали про діяльність ОУН і УПА на території Бучаччини тощо.

Михайло Письменний,
старший інспектор Бучацького РС КВІ
управління ДПтС України в Тернопільській області

dscn9297

dscn9298

dscn9302

d%d1%80

%d0%b4%d1%8c%d1%82

%d0%bf%d1%80%d0%bf%d0%be%d0%bf%d1%80%d0%bb%d0%bb