А Соломон говорив про народ праведний і безбожницький. Божком атеїзму, безперечно, є люцифер, чи диявол.

У США у штаті Флорида поблизу окружної адміністрації відкрили пам’ятник атеїзму.
Віруючі влаштували пікет. Вони зверталися до опонентів з транспарантами, прапорами конфедератів і навіть вмикали кантрі-музику.
Що ж, Бог на все дає допуст. Навіть коли людина хоче показати вповні свою нікчемність. Є сотні підтверджень про те, що атеїсти ставали перед смертю безумцями або наверталися до Бога:
ВОЛЬТЕР – великий насмішник. У нього був жахливий кінець. Всю ніч кричав про помилування. Його медсестра казала: “За всі гроші Європи не бажала б бачити таку смерть, яка була у Вольтера” Так помирають тільки невіруючі!
ДАВИД Х’юм – атеїст. Перед смертю постійно кричав: “Я перебуваю в агонії!” Його розпач був жахливим …
НАПОЛЕОН – імператор. Його лікар писав: “Імператор помер на самоті, всіма залишений. Його передсмертна боротьба була жахливою …”.
ЛЕНІН: Помер, зійшовши з розуму. Просив у столу, стільців прощення за свої гріхи … Як це дивно для людини, яка була для мільйонів людей вождем і ідеалом …
ЯГОДА – глава радянської таємної поліції: “Повинен бути Бог. Він карає мене за мої гріхи”.
ЗІНОВ’ЄВ – соратник Леніна, розстріляний за наказом Сталіна. “Слухай, Ізраїлю, Господь наш Бог є єдиний Бог”, – ось останні слова одного з керівників атеїстичної держави.
ЯРОСЛАВСЬКИЙ – президент атеїстичного міжнародного руху: “Прошу, спаліть всі мої книги. Подивіться на Святого! Він чекає мене вже давно. Він тут!”
Джон Леннон: на піку популярності (в 1966 р), під час інтерв’ю провідному американському журналу, сказав: «Християнство скоро закінчиться, воно просто зникне, я навіть не бажаю про це сперечатися. Я просто впевнений в цьому. Ісус був ОК, але його ідеї були занадто простими. Сьогодні ми більш відомі, ніж ВІН! Після того, як він оголосив, що Бітлз більш відомий, ніж Ісус Христос, він трагічно загинув. Один психопат вистрілили в нього в упор шість разів. Примітно те, що вбивця зробив це з метою відібрати його популярність і прославитися на весь світ як вбивця знаменитого співака.
Політик Бразилії Танкредо ді Амейдо Невес: під час своєї президентської виборчої компанії публічно сказав: «Якщо я наберу 500 000 голосів своєї партії, то навіть сам Бог не зможе мене змістити з президентського поста!» Звичайно ж, він набрав ці голоси, але раптово захворів і за місяць помер, так і не ставши президентом.
Бразильський композитор, співак, поет: під час шоу в Ріо де Жанейро, затягнувшись цигаркою, шумно випустив дим у повітря і по-блюзнірськи проголосив: «Бог, це тобі!». Дуже швидко у віці 32 років він помер від СНІДу.
Інженер, який побудував Титанік: після закінчення будівельних робіт на питання репортерів, наскільки безпечним буде його чудо корабель, з іронією в голосі відповів: «Тепер навіть Бог не зможе його потопити!». Напевно кожен знає, що трапилося з непотоплюваним Титаніком.
Найвідоміша актриса Мерелін Монро: під час презентації її шоу відвідав євангеліст Біллі Грейм. Він сказав, що Дух Божий послав його проповідувати їй. Вислухавши проповідника вона відповіла: «Мені не потрібен твій Ісус!». Всього тижнем пізніше її знайшли мертвою в її апартаментах.

Зиновій Бичко, член НСЖ України