У п’ятницю, 13 жовтня о 14.00 у Центр Шептицького (м. Львів, вул. Козельницька 2а) львів’янам презентують Перший добровольчий мобільний шпиталь ім. Миколи Пирогова.

Усім, хто не залишився байдужим до подій на Майдані та війни на Донбасі, з перших вуст дізнаються про те, як правник Геннадій Друзенко заснував та очолив найбільший недержавний медичний проект, а митець-іконописець Олесь Клименко став його головним спонсором.

Одночасно з презентацією ПДМШ, у Центрі імені Митрополита Андрія Шептицького УКУ буде відкрита унікальна благодійна виставка ікон, написаних на ящиках від набоїв, яка за два роки об’їхала всю Європу: від галереї прифронтового Маріуполя до будівлі Європарламенту в Брюсселі та від Собору Св. Софії в Римі до Литовського Сейму в Вільнюсі (http://www.medbat.org.ua/uk/help4/).

Команда ПДМШ та керівник шпиталю Геннадій Друзенко запрошують всіх, хто прагне перемоги та не залишається осторонь трагічних подій, що зараз відбуваються на Донбасі.

Для довідки: ПДМШ ім. Миколи Пирогова є найбільшим недержавним проектом із залучення цивільних медиків до надання медичної допомоги в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) в окремих районах Донецької та Луганської областей.

За період роботи ПДМШ ім. Миколи Пирогова в зоні проведення АТО, шпиталь надав вчасну та кваліфіковану медичну допомогу більш як 15 000 пацієнтам. Медики-добровольці шпиталю працювали у більш ніж 40 локаціях у Донецькій та Луганській областях – як у містах і селах, так і в польових умовах.

88 з більш як 300 добровольців ПДМШ, що впродовж 2014-2015 року працювали в зоні проведення АТО, отримали статус учасника бойових дій, 23 були відзначені державними нагородами, 77 нагороджені медаллю «За сприяння Збройним Силам України».

Восени 2015 року ПДМШ поширив свою діяльність на мирні регіони України, здійснивши безпрецедентний кардіоскриніг мешканців Хмельниччини (22 433 особи).

Друзенко

Евакуація ПДМШ

ікона 4

ікона 7

ПДМШ