27 червня об 11:00 год. біля будівлі Кабміну в Києві (вулиця Грушевського 12/2) відбудеться мітинг на підтримку реалізації права переселенців на пільги з придбання житла відповідно до Конституції України ст.47 і Законом про права і свободи внутрішньо переміщених осіб (закон № 1 954 VIII).

«Три гілки влади: Верховна Рада, Кабмін і Президент підтримали закон №1954, але підтримка держпрограми не знайшла відображення в законопроекті 6600 «Про внесення змін до Державного бюджету України на 2017 рік». Нещодавно був включений до порядку денного законопроект 6515-1 “Про внесення зміни до статті 14 Закону України “Про Державний бюджет України на 2017 рік” (щодо направлення конфіскованих коштів на житлові програми для учасників АТО і внутрішньо переміщених осіб)”. Просимо всіх згуртуватися навколо підтримки сімей, які три роки не мають можливості вирішити головне питання: придбання житла. Просимо всіх переселенців, учасників АТО і тих, хто їх підтримує, вийти під Кабмін, щоб заявити про насущні проблеми і висловити підтримку законопроекту №6515-1 і держпрограмі “Доступне житло”. Конфісковані кошти Януковича повинні працювати на тих, хто від нього постраждав», – підкреслюють організатори.

На мітингу буде велика кількість переселенців з тимчасово окупованих Донецької і Луганської областей та Криму, профільних громадських організацій та активістів. Переселенцям потрібен дім!