Цьогорічна церемонія вручення нагород переможцям Міжнародного літературного конкурсу рукописів прози “КРИЛАТИЙ ЛЕВ” дуже відрізнялася від попередніх. По-перше, дипломи отримали і минулорічні переможці, бо рік тому з певних всім відомих причин церемонію було відкладено на невизначений час. По-друге, більшість переможців не могло прибути з інших областей через війну, хтось із авторів опинився за кордоном, а хтось – на фронті зі зброєю в руках боронить наш край. Так дипломант і володар спеціальної відзнаки «Винагорода»  Федір Рудий з Броварів у складі ЗСУ зупиняє ворога під Вугледаром. Тож йому та іншим дипломи відіслали новою поштою. Дехто із них вже зробили світлини і виставили на фейсбуці…

З минулорічних переможців диплом отримала Леся Бернакевич за роман “Якщо я буду добрим чоловіком, то стану поганим … сином”, а з цьогорічних – Дарія Лозовик  за повість «Земляний вал». Третю цьогорічну премію і спеціальну відзнаку інтернет-видання “Річ” отримала Оксана Кришталева за збірку оповідань і новел «Вечір в чужому саду».

Як розповів засновник конкурсу, голова Журі Олесь Дяк: “Була думка вже не проводити конкурс щорічно або якщо проводити, то раз на два роки. Бо просто фізично важко витягнути опрацювання великих об’ємів рукописів з усієї України та зарубіжжя, неможливість у час війни належно преміювати переможця, тощо. Але Львівська міська влада нехай ледь-ледь, а підтримала конкурс, пообіцявши сприяння і в майбутньому”.

Нагадаємо: члени журі Міжнародного літературного конкурсу рукописів прози “КРИЛАТИЙ ЛЕВ” першочергово ставлять за мету відкривати нові тексти і нові імена. Тож є сенс зібратися з силами і його продовжувати.

Пресслужба Львівської обласної організації НСПУ