Саме до Дня журналіста світ побачило символічне для Буковини видання – книга-спомин про Володимира Михайловського, корифея обласної публіцистики, видатного журналіста, просвітянина і просто непересічної особистості. Назва книги – «Метеор над Кадубом» (Кадуб – живодайне джерело у рідних Володимиру Михайловському  Кадубівцях Заставнівському районі).

Головну упорядницьку роботу здійснили поет та журналіст Василь Джуран і поет, журналіст та громадсько-культурний діяч Віктор Максимчук. Художник-ілюстратор  – Раїса Рязанова. Авторами цінних споминів стали Борис Бунчук, Володимир Антофійчук, Надія Бабич, Петро Сорока, Ганна Сапеляк, Степан Сапеляк, Анатолій Ісак, Валентина Мацерук (вірш-спомин), Раїса Рязанова, Олена Логінова та ін. Книга складається з семи розділів: передмови (до книг В.Михайловського та його вступні статті до видань інших авторів), рецензії і відгуки, спомини, вірші-присвяти, пісні на слова В.Михайловського, епістолярій та дарчі надписи. Книга ілюстрована архівними світлинами.

Віктор Максимчук, який по праву називає Володимира Михайловського своїм літературним батьком, зазначає: «Метеор над Кадубом» – це книга-спогад, книга-спомин, книга-реквієм пам’яті чудової та видатної людини, буковинця, члена Національних спілок письменників та журналістів України, заслуженого журналіста України Володимира Іларіоновича Михайловського, який майже 75 років прожив поруч з нами, спілкувався з нами, мріяв разом з нами, проводив з нами свій час… Є люди, які посміхаються очима, є й такі – які посміхаються ротом. Володимир Іларіонович умів посміхатися душею, і від тієї посмішки і досі посміхається моя душа…
В цій книзі пам’яті ми старалися зібрати воєдино велику частину того матеріалу, на який спромоглися. … Хай ця книга-реквієм залишить у душах читачів довго незникаючий слід метеора про цю світлу і чудову людину…». Презентація книжкової новинки запланована уже на найближчий час.

Іванна СТЕФ’ЮК

 http://chv.tv