23 серпня українці в усьому світі відзначають велике свято. Свято одного з державних символів України – Державного Прапора.

Саме в цей день в Дніпропетровській обласній бібліотеці для молоді зібрались члени та членкині Дніпропетровської обласної організації НСПУ, волонтери, активні читачі і поціновувачі сучасної літератури.

Святкову імпрезу «Україна понад усе!» відкрив голова ДОО НСПУ  Фідель Сухоніс. Він привітав учасників заходу зі святом Державного Прапору і нагадав, що цього року виповнилось 105 років від того часу, коли 22 березня  1918 року Центральна Рада в Києві ухвалила «Закон про державний прапор Української Народної Республіки», який був жовто-блакитним. Пан Фідель зазначив, що письменники Січеславщини завжди пам’ятали і пам’ятатимуть Героїв, які віддавали і віддають свої життя за Незалежність нашої держави. Митці Дніпра бачать свій обов’язок також і в тому, щоб підтримувати українців засобами літератури, отже і проводять різноманітні літературні заходи попри сирени й небезпеку.

Ба дійсно, прийшли всі запрошені, ніхто не відмовився. Захід тривав у теплій, душевній атмосфері. Колишній льотчик, а нині член НСПУ романіст Володимир Кільченський презентував новий роман «Скарби Ненаситця». Пан Володимир розповідав цікаво й захоплююче, до нього виникло безліч питань у слухачів.

Творчу естафету підхопили поетка-волонтерка Надія Таршин (з 2014 року безстрашна жінка опікується справами окремих дивізіонів наших захисників); кандидатка у членкині НСПУ Лариси Омельченко, яка з 2016 року волонтерить і виступає з авторськими читаннями перед бійцями; громадська діячка Наталія Жиліна-Жура; молода поетка Юлія Небагатова; прозаїк та гуморист, член НСПУ Євген Безус, якого невдовзі письменницька організація вітатиме з першим 80-річчям. Поезії в авторському виконанні примусили тріпотіти серця в єдиному ритмі: плакати й сміятися, замислюватися й палати бажанням знищити ворогів, відбудовувати країну після Перемоги і виховувати дітей у мирі та злагоді.

Захід тривав і тривав. Ніхто не хотів розходитись. Кожному хотілось поділитись думками, почуттями, планами. Наостанок учасники імпрези сфотографувались на добру згадку – разом із символом України – Прапором.

Модерувала захід Еліна Заржицька.

Пресслужба ДОО НСПУ