Днями в Залі літературної слави Львівської письменницької організації відбулось урочисте вручення членських квитків Національної спілки письменників України новим творцям. 

Правда, їхня дорога була туди тривалою. У поетеси Марії Старости це пов’язано з пандемією, а згодом – з початком війни.  Не обминула перипетій і авторка прози, членкиня Журі літературного конкурсу “Крилатий лев”,  керівник літературної студії “На горищі” Оксана Кришталева. Але, за її словами, ця урочиста мить дозріла, мов яблуко. Актор театру й кіно, народний артист України, есеїст Святослав Максимчук не поспішав через активну акторську заангажованість. Він розповів, що цю радісну новину отримав в ту мить, як забирав трудову книжку з театру імені Марії Заньковецької. З цього приводу очільник Львівської письменницької організації Олесь Дяк висловив сподівання, що митець, нарешті, зможе розпочати нову, спілчанську, сторінку, і його тут чекає непочатий край роботи. Адже в цей день відбулася ще одна, воїстину знакова подія – підписання Угоди про співробітництво між Львівською обласною організацією Національної спілки письменників України та факультету культури і мистецтв  Львівського національного університету імені Івана Франка, який ствердили своїми підписами та печатками їх керівники – відповідно Олесь Дяк та Мирослава Циганик. Цей творчий тандем за великим рахунком передбачає створення Львівського письменницького театру. А діяльність його різнопланова, це і моновистави за мотивами творів наших літераторів у виконанні  студентів театрального факультету, також постановка  п’єс, залучення до спектаклів тих письменників, які мають сценічні дані.

Наприкінці голова Ради старійшин Михайло Косів урочисто привітав Святослава Максимчука із входженням його до цієї спільноти.

Леся Бернакевич, Львівська обласна організація НСПУ