В Україні є дуже багато порядних і чесних людей, які можуть дійсно стати новаторами розбудови України. Прем’єр-міністром повинен бути менеджер, який, в першу чергу, має побудувати стратегію розвитку економіки всієї країни, малого і середнього бізнесу, які будуть основою поповнення бюджету. Про це заявив народний депутат фракції «Блок Петра Порошенка» Олег Барна в ефірі телеканалу «112.Україна».

«Де-юре прем’єр-міністр існує, але де-факто його немає ні для народу, ні для Верховної Ради, ні для світової спільноти, бо його вже ніхто не сприймає. Парламент не виконав свої функції, не набравши  голосів для відставки уряду не тому, що йому хтось довіряє, а це була звичайна домовленість Яценюка з олігархатом, що контролює депутатські фракції – «Опозиційний блок», «Укроп», «Воля народу», «Відродження» та окремих депутатів», – сказав Олег Барна.

Народний депутат зазначив, що з урядом Яценюка політична партія «Свобода» співпрацювала одразу після Майдану, і потрібно було тоді належним чином давати оцінку його діям. «Президент звернувся до Прем’єр-міністра поступити по-людськи і самому піти у відставку, але напревеликий жаль він відмовив Президенту, тому що домовився з олігархатом. Якщо депутати не хочуть вирішити цю політичну кризу, значить вона буде вирішуватися в іншому полі ззовні. Цей уряд створив економічну і політичну кризи, а Яценюк її очолює та ще більше загострює», – заявив депутат.

За його словами, цинізм і лукавство Яценюка становить небезпеку існування нашої держави, веде до загострення ситуації політичної кризи в державі. «За два роки він не спромігся зробити жодних реформ. Ця людина не розуміє про наслідки своєї безглуздої діяльності та є серйозною бідою для України. Цей уряд створив кризу, яку Яценюк очолює і загострює, не дивлячись на те, що вся світова спільнота вимагає від України ліквідувати політичну кризу. Коаліційна угода існує для того, щоб вона виконувалася всіма сторонами, що підписали цю угоду. Уряд, що не виконує своїх повноважень повинен одразу йти у відставку в повному складі», – зазначив Олег Барна.