1-го вересня Дніпропетровська обласна  організація НСПУ  підписала  Меморандум про співпрацю з Гончаренко Центр Дніпро. education and culture.  Як вважають самі літератори дата носить символічний характер.

«Як відомо, пріоритетними завданнями Всеукраїнського громадського об’єднання  Гончаренко Центр є не лише спротив московській окупації, а й поширення в українському соціумі освіти та культури, – пояснює співпрацю з новими партнерами голова правління ДДО НСПУ Фідель Сухоніс. – Тому є певний символізм у тому що наші домовленості ми документально оформили саме у День знань».

А на думку очільниці  Гончаренко Центр Дніпро. education and culture  Вікторії Паніної їх співпраця з письменниками регіону дасть додатковий імпульс для пошуку нових форм роботи, додатково  наповнить діяльність громадської установи реальним змістом.

Вже нині серед спільних заходів зустріч дитячих літераторів області з дітьми ВПО та з тими чиї батьки перебувають у російському полоні. А на 2-е жовтня, у день народження Івана Павловича Багряного, заплановано проведення урочистої імпрези з нагоди вшанування цьогорічних лауреатів  імені однойменної Відзнаки на честь славетного письменника.

Пресслужба ДОО НСПУ