Напередодні 103-ї річниці від дня проголошення Акту Злуки УНР та ЗНР письменники Дніпропетровщини завітали до офісу організації «Павучки Дніпра».

Зустріч відбулась 21 січня, під час робочих зборів волонтерок. Під час знайомства з’ясувалось, що організація діє з 2014 року. Основний напрямок її роботи – це плетіння маскувальних сіток-оберегів на потреби української армії.

«Технологія плетіння, яку ми називаємо «п’яна змійка» проста, але водночас має свої особливості. Наприклад, не можна робити довгі петлі, бо ті зачіпатимуться за техніку. А от хвостики стрічок варто лишати – вони колихаються за вітром так, як це природньо робить трава» –  зазначає учасниця руху Тетяна Винокурова.

Координатор руху від Дніпропетровської обласної бібліотеки для молоді ім. М. Свєтлова Тетяна Паршина зазначила, що за матеріали варто подякувати благодійникам, адже кошти на сітки та стрічки надходять від небайдужих громадян.

До речі, колір стрічок на сітках різний. Усе залежить від замовлення армії. Узимку популярнішими є білі, щоб маскувати техніку в снігу. Восени – чорно-коричневі, які нагадують оголений ґрунт.

Письменники Еліна Заржицька, Юлія Купіч, Катерина Дудар, Володимир Коваль та голова ДОО НСПУ Фідель Сухоніс теж спробували себе у ролі «павучків». Окрім того, письменники розважали майстринь веселими оповідками з життя та читанням власних оповідок і поезій.

У подарунок працелюбним «павучкам» спілчани підписали власні книжки й запевнили волонтерок, що ця зустріч – не остання.

Катерина Дудар

3