Як відомо, серед членів Дніпропетровської обласної організації чимало не лише талановитих письменників, а й тих, що мають активну життєву позицію та не залишаються осторонь суспільного життя. Однією з таких є наша колежанка Марія Дружко.

Кілька років тому пані Марія ініцювала громадський волонтерський проєкт «#рак_боятись_не_можна». У рамках цього проєкту проводиться літературний тематичний конкурс, за підсумками якого видається однойменний альманах із віршами та прозовими творами переможців.

Нещодавно відбулась презентація вже II-го альманаху «Раку боятись не можна», до якого увійшли твори письменників з усієї України.

Для декого з учасників ця публікація виявилась першою. Окрім художніх творів, упорядниця і редакторка Марія Дружко цього разу запропонувала увазі читачів кілька цікавих інтерв’ю з людьми, які наразі вдало подолали онкологію і готові поділитися з іншими своєю історією, порадами, підтримкою.

Так сталося, що презентація альманаху відбулася під час відкриття виставки «Натхнення жити» художниці та волонтерки Анастасії Пустовойтенко в рідному для Марії Дружко м. Кам’янському на Дніпропетровщині.

Пані Анастасія проілюструвала оригінальними малюнками II-й альманах «Раку боятись не можна», а на виставці «Натхнення жити» було представлено портрети онкопереможців, які вже подолали рак (у тому числі і Марії Дружко), та донарів-благодійників, котрі своєю кров’ю, що використовується при виробництві онколіків, врятували їхнє життя.

Ось так наші дніпровські колеги своєю творчістю і громадською діяльністю надихають українців на перемоги!

Пресслужба ДООНСПУ